300 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους- Αρχίζει η πληρωμή των δικαιούχων από την ΔΥΠΑ

2023-02-16
Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων για τα 300 ευρώ της ΔΥΠΑ σε μακροχρόνια ανέργους άνω των 5 ετών πού έχουν συντάξει το Ατομικό Σχέδιο Δράσης ΑΣΔ και το έχουν μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή. 
Σε όσους δικαιούχους έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος αναφέρεται πλέον στις Υπαγωγές σε προγράμματα - Επιδοτήσεις - Αποφάσεις ότι έχει γίνει "Ένταξη στην επιδότηση " .

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η πληρωμή θα ξεκινήσει πολύ σύντομα,  ακόμα και την ερχόμενη Παρασκευή σε όσους έχουν δηλώσει την Εθνική τράπεζα και από την Δευτέρα στις υπόλοιπες τράπεζες.  

Όσοι δικαιούχοι διαθέτουν το app της ΔΥΠΑ στο κινητό τους τηλέφωνο,  μπαίνοντας στις πληρωμές μπορούν να δουν πλέον και την πληροφορία για την ερχόμενη πληρωμή. 

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι για τα 300 ευρώ μπόνους είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) είναι οι άνεργοι πού

  • έχουν κλείσει 5 χρόνια(60 μήνες) και άνω κατά την ημερομηνία ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου και συγκεκριμένα στις 18.04.2022
  • έχουν καταρτήσει το Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) και το έχουν μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή

Επίσης το εισόδημα να μη ξεπερνά 16.000 ευρώ για άγαμους, 24.000 ευρώ για έγγαμους προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 27.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Επισημαίνεται ότι μόνο όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 5 έτη και καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ. 

Ποια είναι η προθεσμία για τις αιτήσεις

Δεν έχει οριστεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την λήξη των αιτήσεων. Οταν όλοι οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων θα ολοκληρώσουν την σύνταξη ΑΣΔ τους, τότε θα ολοκληρωθεί και ο κύκλος των αιτήσεων, αλλά και των πληρωμών.

Όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό ΑΣΔ. Συγκεκριμένα, θα εισέρχονται με κωδικούς TaxisNet στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eservices) της ΔΥΠΑ και θα επιβεβαιώνουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία του ΑΣΔ ώστε να μετατραπεί αυτόματα σε Ψηφιακό ΑΣΔ.

Όσοι άνεργοι δεν έχουν ήδη καταρτίσει ΑΣΔ θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (MyDYPAlive) είτε δια ζώσης. 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις