Τουρισμός για Όλους: Κωδικούς Taxisnet θα χρειαστούν όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση - Ανατροπή με το άνοιγμα της πλατφόρμας

2022-07-10

Την Παρασκευή, 8 Ιουλίου ή το Σάββατο, 9 Ιουλίου επρόκειτο να ανοίξει η πλατφόρμα για την αίτηση χορήγησης του voucher των 150 ευρώ για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, κι έτσι το άνοιγμα της πλατφόρμας tourism4all.gov.gr, μετατίθεται για τις επόμενες ημέρες. 

Η αξία του voucher είναι 150 ευρώ ανά δικαιούχο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωφελούμενων μελών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα καταλύματα, μέσα μεταφοράς προς τουριστικός προορισμούς και καταστήματα εστίασης στις τουριστικές περιοχές.  

Επισημαίνεται πώς όσοι έχουν υποβάλλει την αίτηση για αλλά προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της ίδιας περιόδου, δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα.  

Αναμένεται να εκδοθούν 200.000 voucher σε μορφή προπληρωμένης κάρτας με πρότυπο το Freedom Pass και επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με κλήρωση.

Το μοναδικό κριτήριο είναι το εισόδημα του έτους 2020 και είναι παρακάτω:

  • Aτομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
  • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
  • Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
  • Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Μετά την έκδοση και λήψη των επιταγών, οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στους εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής της επιλογής τους για αγορά επιλέξιμων προϊόντων και αντίστοιχα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης των παλιών συσκευών τους.

Παρατείνεται έως τις 17 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 - 2023, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή...

Μεχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα παροχής αγοράς βιβλίων απο την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αφού έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, πού ορίζει τους δικαιούχους του προγράμματος 2022.