Τουρισμός για Όλους: Κωδικούς Taxisnet θα χρειαστούν όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση - Ανατροπή με το άνοιγμα της πλατφόρμας

2022-07-10

Την Παρασκευή, 8 Ιουλίου ή το Σάββατο, 9 Ιουλίου επρόκειτο να ανοίξει η πλατφόρμα για την αίτηση χορήγησης του voucher των 150 ευρώ για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, κι έτσι το άνοιγμα της πλατφόρμας tourism4all.gov.gr, μετατίθεται για τις επόμενες ημέρες. 

Η αξία του voucher είναι 150 ευρώ ανά δικαιούχο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωφελούμενων μελών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα καταλύματα, μέσα μεταφοράς προς τουριστικός προορισμούς και καταστήματα εστίασης στις τουριστικές περιοχές.  

Επισημαίνεται πώς όσοι έχουν υποβάλλει την αίτηση για αλλά προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της ίδιας περιόδου, δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα.  

Αναμένεται να εκδοθούν 200.000 voucher σε μορφή προπληρωμένης κάρτας με πρότυπο το Freedom Pass και επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με κλήρωση.

Το μοναδικό κριτήριο είναι το εισόδημα του έτους 2020 και είναι παρακάτω:

  • Aτομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
  • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ
  • Έγγαμοι με 1 παιδί: Έως 29.500 ευρώ
  • Έγγαμοι με 2 παιδιά: Έως 31.000 ευρώ 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Από τα μέσα Φεβρουάριου έως 15 Μαρτίου 2023 περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά (αντιστοιχούν σε περίπου 8.500.000 ωφελούμενους) θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση για το ΜarketPass προκειμένου να επιδοτηθούν συνολικά για 6 μήνες από 132 έως 600 ευρώ ανάλογα την οικογενειακή τους κατάσταση.

Απο 1η Φεβρουαρίου έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις των δανειοληπτών, που έχουν δει αυξήσεις στις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου, για επιδότηση από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας.

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα και των «φωτοβολταϊκών στη στέγη με μπαταρία», γίνονται γνωστές όσο πλησιάζουμε προς τον Μάρτιο, τον μήνα κατά τον οποίο η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργεία.