Τουρισμός για όλους 2023 με άυλη κάρτα: Πότε οι νέες αιτήσεις - Πως εκδίδεται και πως πληρώνετε με αυτήν

2023-06-02
Νωρίτερα φέτος αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμού για όλους 2023 με άυλη ψηφιακή κάρτα.

Συγκεκριμένα μετά το κλείσιμο των αιτήσεων για τον Κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) πρόκειται να δημοσιευτεί η σχετική  Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με κριτήρια και προϋποθέσεις για τον Τουρισμό για όλους 2023, που και φέτος θα λειτουργεί με την ψηφιακή άυλη κάρτα,  που θα εγκατασταθεί στο κινητό.

Έτσι οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν  προς τα τέλη Ιουνίου κάτι το οποίο μένει να φανεί από τις επίσημες ανακοινώσεις που θα κάνει το υπουργείο Τουρισμού. Η κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2023» θα γίνει περίπου μία εβδομάδα μετά τις αιτήσεις. Και φέτος η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει κλιμακωτά, δηλαδή ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Με το νέο «Τουρισμός για Όλους PASS» οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα από Alpha Bank η Viva Wallet, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν. 

Όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σου, θα μπορείς να μπεις με τους κωδικούς TAXISNet στο vouchers.gov.gr. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής βήματα:

  • Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Πως θα πάρω την αυλή κάρτα μου από Viva wallet η Alpha bank;

Κατά την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος έχει καταχωρίσει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του (Viva Wallet η Alpha Bank), από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα.

Δεν χρειάζεται να διαθέτετε λογαριασμό στις αναφερόμενες τράπεζες, αρκεί να κατεβάσετε την εφαρμογή Viva Wallet Mobile App η myAlpha Mobile App στο κινητό σάς.

Πώς εκδίδω την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα για τον "Τουρισμό για όλους"

Μέσω της ειδικής εφαρμογής Viva Wallet Mobile App η myAlpha Mobile App κι εφόσον είστε δικαιούχος μετά την κλήρωση, δικαιούστε την έκδοση άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, στην οποία πιστώνεται το αναλογούν ποσό.

Μετά την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών (Viva Wallet η Alpha Bank) σας ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Αφότου εισέλθετε στον ανωτέρω σύνδεσμο, δημιουργείτε προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνετε κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσετε την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Για τη χρήση της κάρτας, απαιτείται κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών.

Ειδικότερα:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, εφόσον την έχετε προσθέσει μέσα από το Viva Wallet Mobile App η myAlpha Mobile App σε ένα από τα ψηφιακά πορτοφόλια: ApplePay (για συσκευές iOS) και GooglePay (για συσκευές Android).

Σημείωση: H κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φυσικά τερματικά POS, ενώ είναι δυνατή η χρήση της και σε web POS καθώς και σε διαδικτυακές κρατήσεις.

Πότε η κάρτα ενεργοποιείται και είναι έτοιμη προς χρήση;

Μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης και εφόσον είστε δικαιούχος , ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών που επιλέξατε κατά την υποβολή αίτησης (Viva Wallet η Alpha Bank) σας ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για την ενεργοποίηση της κάρτας. Με την ενεργοποίηση αυτής, αποκτάτε αυτομάτως το δικαίωμα χρήσης της σε συναλλαγές.

Πώς και πού μπορώ να χρησιμοποιήσω το Τουρισμός για όλους Pass;

Με το Τουρισμός για όλους Pass μπορείτε να κάνετε αγορές εντός Ελλάδος σε επιχειρήσεις με το σήμα της MasterCard και οι οποίες δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα υπηρεσιών διαμονής.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  • για ηλεκτρονικές συναλλαγές, εντοπίζοντας τα στοιχεία της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μέσα από τον Tourismos For All Pass λογαριασμό σας, μόνο για υπηρεσίες διαμονής (ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, σε αντίστοιχους κωδικούς εμπόρων- MCCs).
  • για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS ) ή Google Pay (για συσκευές Android), μόνο για υπηρεσίες διαμονής (ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, σε αντίστοιχους κωδικούς εμπόρων- MCCs).

Πρόσφατες δημοσιεύσεις