Τηλεκπαίδευση και διενέργεια self-tests σε σχολεία: Ανακοίνωση Υπ. Παιδείας για αύριο, Τετάρτη 26.01.2022

2022-01-25

Ανακοίνωση του ΓΓ Α' θμιας, Β' θμιας και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αλ. Κόπτση για την τηλεκπαίδευση

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώνει:

• Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

• Για τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Taxheaven

Σε δημόσια διαβούλευση αναρτήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις».

Τα τέλη κυκλοφορίας 2023 αναμένεται να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μέσα στον Νοέμβριο. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει ορισμένες αλλαγές, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη. Μέχρι να γίνουν γνωστές, υπενθυμίζουμε όσα ισχύουν.

Το νομοθετικό πλαίσιο δίνει το δικαίωμα σε ανέργους και ανασφάλιστους εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως όταν ήταν εργαζόμενοι και κανονικά ασφαλισμένοι.