Τι είναι η επιδότηση στο ρεύμα - Ποιους αφορά - Πώς θα εφαρμοστεί

2021-10-09
Επιδότηση στο ρεύμα. Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα η κυβέρνηση έχει εξαγγέλλει μια σειρά από μέτρα στήριξης των νοικοκυριών.
Ένα από αυτά τα μέτρα είναι Επιδότηση στο ρεύμα, που θα υπάρξει για όλους τους καταναλωτές τής χαμηλής τάσης με κατανάλωση μέχρι 300 kWh το μήνα. 

Τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών για να πειροριστεί όσο γίνεται η επιβάρυνση από την αύξηση στην τιμή της ενέργειας εξειδίκευσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως δήλωσε, η απευθείας επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος των νοικοκυριών με 30 ευρώ τη μεγαβατώρα (έκπτωση 9 ευρώ το μήνα για ένα μέσο νοικοκυριό), διπλασιάζεται στα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτό σημαίνει απευθείας κρατική επιδότηση της τάξεως των 18 ευρώ το μήνα για μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει μέχρι 300 κιλοβατώρες.

Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, η στήριξη ανέρχεται στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Άρα η μηνιαία επιδότηση διαμορφώνεται στα 24 ευρώ το μήνα για να μη δουν αύξηση στους λογαριασμούς του τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Οι καταναλωτές δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια ενέργεια.  Η έκπτωση θα εφαρμοστεί στους λογαριασμούς τους αυτόματα από τον προμηθευτή. 

Δείτε επίσης

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο blog

Τα νέα της εβδομάδας
 

Πέντε προγράμματα για χιλιάδες δικαιούχους αναμένεται νσ τρέξουν από τον ΟΠΕΚΑ το επόμενο διάστημα. Επιταγές για τα βιβλία, εκδρομές και Δωρεάν διακοπές από τον ΟΠΕΚΑ - Δικαιούχοι και προϋποθέσεις