Τέλη κυκλοφορίας 2022: Για ποιους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν ισχύει η παράταση μέχρι 28 Φεβρουαρίου.

2022-01-03
Όπως είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, μέχρι 28 Φεβρουαρίου έχει πάρει παράταση εξόφλησης των Τελών κυκλοφορίας του έτους 2022. Το ίδιο ισχύει και για την δήλωση ψηφιακής ακινησίας τού οχήματος. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν τα οχήματα τους χωρίς αποπληρωμή των Τελών κυκλοφορίας 2022 μέχρι και 28 Δεκεμβρίου. 
Δεν ισχύει όμως για όλους αυτό το μετρό. 

Ποίοι εξαιρούνται:

Οι ιδιοκτήτες, που έχουν θέσει πέρυσι τα οχήματα τους σε ψηφιακή ακινησία μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2021,  θα έπρεπε να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας 2022 , αν έχουν σκοπό να κυκλοφορούν τα οχήματα τους από την 1 Ιανουαρίου. Δηλαδή δεν μπορούν να κάνουν άρση ακινησίας από την 1 Ιανουαρίου 2022 και να αρχίσουν να κυκλοφορούν τα οχήματα τους, εκμεταλλεύοντας την παράταση στα τέλη κυκλοφορίας 2022.

Αν έχουν κάνει άρση ψηφιακής ακινησίας των αυτοκινήτων τους από  την 1 Ιανουαρίου χωρίς να πληρώσουν τα τέλη 2022, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη,  πληρώνοντας το πρόστιμο των 10.000 ευρώ.

ΑΑΔΕ- myCAR

Στην πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχετε τη δυνατότητα να:

  • Θέσετε σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά σας, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να πρέπει να επισκεφθείτε τη ΔΟΥ σας.
  • Κατεβάσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβετε βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.
  • Άρετε την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Μέσα από την πλατφόρμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή» τα νοικοκυριά μπορούν να αντικαταστήσουν έως και τρεις παλιές ηλεκτρικές συσκευές, κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες, με νέες, καλύτερης ενεργειακής κλάσης και πολύ πιο αποδοτικές.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ (Power Pass) άφησε πρόσφατα στο ραδιοφωνικό σταθμό στα Παραπολιτικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής από την 1η Ιουλίου στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών έδωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο MEGA.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι νέες ψηφιακές εφαρμογές που υποστηρίζουν την υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας είναι διαθέσιμες στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, ενόψει της πρώτης εφαρμογής της Κάρτας από 1ης Ιουλίου για το σύνολο των τραπεζών της χώρας και τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για την επιστροφή μέχρι 600 ευρώ στους καταναλωτές, πού είχαν πρόσθετες επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς ρεύματος σε μορφή ρήτρας αναπροσαρμογής.
Υπενθυμίζεται πώς η υποβολή των αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι 30 Ιουνίου και η πληρωμή των δικαιούχων θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου.