Τέλη κυκλοφορίας 2022: Για ποιους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν ισχύει η παράταση μέχρι 28 Φεβρουαρίου.

2022-01-03
Όπως είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, μέχρι 28 Φεβρουαρίου έχει πάρει παράταση εξόφλησης των Τελών κυκλοφορίας του έτους 2022. Το ίδιο ισχύει και για την δήλωση ψηφιακής ακινησίας τού οχήματος. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν τα οχήματα τους χωρίς αποπληρωμή των Τελών κυκλοφορίας 2022 μέχρι και 28 Δεκεμβρίου. 
Δεν ισχύει όμως για όλους αυτό το μετρό. 

Ποίοι εξαιρούνται:

Οι ιδιοκτήτες, που έχουν θέσει πέρυσι τα οχήματα τους σε ψηφιακή ακινησία μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2021,  θα έπρεπε να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας 2022 , αν έχουν σκοπό να κυκλοφορούν τα οχήματα τους από την 1 Ιανουαρίου. Δηλαδή δεν μπορούν να κάνουν άρση ακινησίας από την 1 Ιανουαρίου 2022 και να αρχίσουν να κυκλοφορούν τα οχήματα τους, εκμεταλλεύοντας την παράταση στα τέλη κυκλοφορίας 2022.

Αν έχουν κάνει άρση ψηφιακής ακινησίας των αυτοκινήτων τους από  την 1 Ιανουαρίου χωρίς να πληρώσουν τα τέλη 2022, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη,  πληρώνοντας το πρόστιμο των 10.000 ευρώ.

ΑΑΔΕ- myCAR

Στην πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχετε τη δυνατότητα να:

  • Θέσετε σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία το όχημά σας, καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να πρέπει να επισκεφθείτε τη ΔΟΥ σας.
  • Κατεβάσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας και να λάβετε βεβαίωση μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.
  • Άρετε την ακινησία του οχήματός τους και να πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Στα 780 ευρώ διαμορφώνεται ο νέος κατώτατος μισθός, από τα 713 ευρώ που ήταν από την 1η Μαΐου 2022. Ο νέος μισθός θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου 2023. Πρόκειται για αύξηση κατά 9,4% με την οποία – όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το νέο μισθό – «εξαντλούνται τα όρια των δυνατοτήτων μας».

Στα 15,5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζουν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ το λάθος στην καταβολή των συντάξεων. Μία στις πέντε συντάξεις Μαρτίου καταβλήθηκε λάθος και 572.000 συνταξιούχοι -από τους 2,6 εκατομμύρια- ήταν μεγαλύτερες κατά λάθος.

Τις επίσημες ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό έκανε το πρωί της Παρασκευής, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, έπειτα από τη συνάντησή του με τον υπ. Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στις 17 Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πληρωμές και οι εκδόσεις των ψηφιακών καρτών για τους δικαιούχους της ενίσχυσης Market pass, που έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους από 28 Φεβρουαρίου μέχρι και 15 Μαρτίου, όποτε και εχει κλείσει οριστικά η εφαρμογή υποβολής των αιτήσεων στο vouchers.gov.gr.