Στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στο κύμα ακρίβειας - Έρχονται και αλλά μέτρα

2022-12-01

Νέα μέτρα στήριξης για τους ευάλωτους πολίτες φαίνεται να προετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

«Στοίχημα» μακράς διάρκειας αποτελεί για την κυβέρνηση η στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στο κύμα ακρίβειας, που προκαλεί «πονοκέφαλο» ειδικά στους ευάλωτους πολίτες.

Για αυτό τον λόγο το οικονομικό επιτελείο θα επικεντρωθεί στην ανακούφιση ειδικά αυτών των ομάδων και προς την υλοποίηση του στόχου αυτού, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, εξετάζει δύο σενάρια εν όψει της νέας χρονιάς:

  • Το πρώτο αφορά στη χορήγηση ενός food pass για αγορά τροφίμων που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δικαιούχοι στα σούπερ μάρκετ, όπως έκαναν με το fuel pass στα πρατήρια καυσίμων. Ωστόσο φαίνεται να τίθενται αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.
  • Ένα δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με τη χορήγηση νέας επιταγής ακρίβειας, αντίστοιχης με αυτή που πρόκειται να δοθεί τον Δεκέμβριο.

Επίσης σχετικά την επαναφορά της επιδότησης στην αντλία για το ντίζελ, θέμα για το οποίο είχαν μιλήσει κυβερνητικά στελέχη, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση να υλοποιηθεί, καθώς οι τιμές υποχωρούν. Λόγω της αβεβαιότητας για τις τιμές των καυσίμων, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ρίξει το βάρος στα τρόφιμα και στην ενίσχυση των νοικοκυριών.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις