Στέλνει υπενθύμιση η ΑΑΔΕ για την υποβολή φορολογικής δήλωσης και την ασφάλεια ψηφιακών συναλλαγών 

2024-06-22
Άρχισε αποστολή των email υπενθύμισης η ΑΑΔΕ για όσους δεν έχουν υποβάλει ακόμα τις φορολογικές δηλώσεις. 
Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ γράφει για την λήξη προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων αλλά και ενημερώνει για τη ασφάλεια των ψηφιακών συναλλαγών και τι πρέπει να κάνεις για την προστασία από απάτες διαδικτύου. 
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Αγαπητή κυρία / Αγαπητέ κύριε,

Σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2023 πλησιάζει.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει τη δήλωσή σας, παρακαλούμε να προχωρήσετε εγκαίρως στην οριστικοποίησή της, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 26/7/2024.

Μπορείτε να υποβάλετε τη δήλωσή σας μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > Δήλωση ΦΕΦΠ (Ε1-Ε2-Ε3) > Είσοδος στην εφαρμογή > «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2024».

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Πριν την οριστικοποίηση της δήλωσής σας, παρακαλούμε να επικαιροποιήσετε, αν είναι αναγκαίο, τα στοιχεία επικοινωνίας σας (όπως τηλέφωνα, email, διεύθυνση), καθώς και τον ενεργό σας ΙΒΑΝ, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε άμεσα ποσά επιστροφής που τυχόν δικαιούστε. Η ενημέρωση των στοιχείων σας γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, στη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία, όπου επιλέγετε το πεδίο που θέλετε να επικαιροποιήσετε.

Για περισσότερες διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ, στο τηλέφωνο (+30) 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 - 17:00.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη υποβάλει τη δήλωσή σας ή δεν έχετε σχετική υποχρέωση, παρακαλούμε αγνοήστε το παρόν μήνυμα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι στην εφαρμογή μας myAADEapp μπορείτε να δείτε και να αποθηκεύσετε την δήλωσή σας και το εκκαθαριστικό σας.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας.

Ενημέρωση για την ασφάλεια των ψηφιακών σας συναλλαγών

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων:
1. Δεν θα σας ζητήσει, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με κανέναν τρόπο και για κανένα λόγο να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία, όπως όνομα, ΑΦΜ, ημερομηνία γέννησης, τραπεζικούς λογαριασμούς ή κωδικούς πρόσβασης (Username ή Password). Διαγράψτε αμέσως οποιοδήποτε μήνυμα αναφέρει ότι προέρχεται από την ΑΑΔΕ ή από την «Εφορία» και σας ζητά να αποκαλύψετε ο,τιδήποτε από τα παραπάνω, καθώς είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

2. Δεν θα σας αποστείλει ποτέ μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με προσωπικά φορολογικά σας δεδομένα (π.χ. ποσά οφειλών ή επιστροφών). Τα δεδομένα αυτά αναρτώνται μόνο στη θυρίδα Τα Μυνήματά μου της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε με τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης, ακολουθώντας τη διαδρομή myAADE > Μητρώο & Επικοινωνία > Τα Μηνύματα μου, ή μέσα από την εφαρμογή για φορητές συσκευές myAADEapp.

Για την καλύτερη δυνατή προστασία σας:
1. Μην κάνετε ποτέ κλικ σε σύνδεσμο (link) που βρίσκεται σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν δεν είστε απολύτως βέβαιος για τον αποστολέα του μηνύματος.
2. Μην κάνετε ποτέ κλικ σε συνδέσμους (links) που σας καλούν να καταχωρίσετε τους κωδικούς σας ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία.
3. Να ελέγχετε με προσοχή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα των μηνυμάτων. Μηνύματα εξαπάτησης συχνά αποστέλλονται από άγνωστες ή παραφρασμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσομοιάζουν με πραγματικές διευθύνσεις υπηρεσιών (ιδίως με αλλαγή ή προσθήκη χαρακτήρων). Επίσης συχνά το όνομα αποστολέα κρύβει άλλη διεύθυνση, άσχετη με την υπηρεσία από την οποία φαίνεται να αποστέλλεται το μήνυμα.
4. Να συνδέεστε στην ψηφιακή πύλη myAADE μόνο από τη διεύθυνση myaade.gov.gr ή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων aade.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΠΕΚΑ - ΔΥΠΑ - ΕΦΚΑ: Βρέχει χρήμα μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Πληρωμές

Κοινωνικός Τουρισμός - Πόσα χρήματα καλύπτει η ΔΥΠΑ για 4 και 5 αστέρων ξενοδοχεία και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Καταλύματα και ξενοδοχεία Κοινωνικού τουρισμού 2024-2025 - Πίνακες - Πως γίνεται η χρήση των επιταγών και τι θα πληρώσουν οι δικαιούχοι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις