Σχολικά γεύματα - Από τα μέσα Δεκεμβρίου η έναρξη του προγράμματος

2021-11-07
Σύμφωνα με την δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου μέσα στον Δεκέμβριο θα αρχίσει η διανομή των σχολικών γευμάτων σε σχολικές μονάδες με ολοκλήρωση τον Μάιο. 
Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα σχολικά γεύματα, που προβλέπει την άμεση έναρξη της διανομής των σχολικών γευμάτων σε όλα τα δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. 

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανταποκρινόμενο στις οικονομικές δυσκολίες που επέφερε η πανδημία προέβλεψε ουσιαστική ενίσχυση του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων τουλάχιστον για τα επόμενα 3 έτη. Συγκεκριμένα, προέβλεψε την υλοποίηση του προγράμματος με αυξημένο προϋπολογισμό κατά 25% (16,6 εκατομμύρια ευρώ), 25.000 περισσότερα γεύματα και 268 περισσότερες σχολικές μονάδες σε σχέση με πέρυσι. Οι αυξήσεις αυτές έγιναν με στόχο την ενίσχυση των πιο ευάλωτων δήμων της επικράτειας και είναι αποτέλεσμα πολυκριτηριακής επιστημονικής μελέτης, η οποία βασίστηκε στα ποσοστά ανεργίας, δυναμικότητας δημιουργίας θέσεων εργασίας και δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε όλη τη χώρα.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, διαβεβαίωσε πως εξαντλείται κάθε μέσο για την αποτελεσματική διανομή των γευμάτων, ώστε τα επόμενα δύο χρόνια όχι μόνα τα γεύματα να λαμβάνονται από περισσότερα παιδιά αλλά και να μην υπάρχει ούτε μια μέρα καθυστέρηση στη διανομή τους.


Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο blog

Τα νέα της εβδομάδας
 

Πέντε προγράμματα για χιλιάδες δικαιούχους αναμένεται νσ τρέξουν από τον ΟΠΕΚΑ το επόμενο διάστημα. Επιταγές για τα βιβλία, εκδρομές και Δωρεάν διακοπές από τον ΟΠΕΚΑ - Δικαιούχοι και προϋποθέσεις