Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή» - Κλιματιστικό- "Γολγοθάς" με πρόσθετο κόστος μέχρι 150 ευρώ η αντικατάσταση

2022-06-03
Όπως είχε δηλώσει ο κ.Σκρεκας οι αιτήσεις έχουν  ξεκινήσει και η διαδικασία αλλαγής συσκευής με την επιδότηση θα είναι ιδιαίτερα απλή. 

Θα είναι όμως; 

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Τι ισχύει για τα κλιματιστικά

Ας δούμε τι έχουν αναφέρει άνθρωποι που ασχολούνται με το αντικείμενο.

Ο πρόεδρος των ψυκτικών Θεσσαλονίκης εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία και έφερε στο φως νέες λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντικατάσταση του κλιματιστικού φαίνεται πως θα είναι μια περίπλοκη διαδικασία, με τεχνικούς που θα πρέπει πρώτα να έρχονται στο σπίτι και να «σκανάρει» το μηχάνημα πρώτα, μετά να παίρνει έγκριση και μετά να τοποθετεί τη νέα συσκευή που θα έχει αγοράσει ο καταναλωτής. Είπε συγκεκριμένα:

«Από ότι γνωρίζουμε θα γίνει αίτηση σε μια πλατφόρμα, όπου θα μπουν άπαντες, και οι καταναλωτές και οι τεχνικοί. Θα βγει λοιπόν ότι εσείς θέλετε να μπείτε στο πρόγραμμα, από εκεί και μετά θα σταλεί ένας από τους τεχνικούς του προγράμματος να βγάλει φωτογραφία και τον κωδικό του κλιματιστικού ότι λειτουργεί, θα το στείλει στην εταιρία, η οποία θα αναλάβει την ανακύκλωση, θα στείλει το ok στον τεχνικό και θα του πει βγάλε το μηχάνημα και τοποθέτησε το καινούριο που θα αναλάβεις. Τότε θα βγει και το ποσό της επιδότησης.»

Επίσης όπως ανέφερε και ο ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών συσκευών για να γίνει η αντικατάσταση του κλιματιστικού και να αφαιρεθεί η επιδότηση από την τιμή του καινούργιου, θα πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του ψυκτικού στην οικία του δικαιούχου, ο οποίος θα ελέγξει την πλήρη λειτουργία της παλιάς συσκευής και θα κάνει την απεγκατασταση.  Κάτι που είναι και χρονοβόρο σε πολλές περιπτώσεις, αλλά και έχει πρόσθετο κόστος, το οποίο θα αναλαμβάνει ο αγοραστής και όχι το κατάστημα. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα το κόστος του ελέγχου και απεγκαταστασης του κλιματιστικού αγγίζει πλέον και 150 ευρώ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Πάνω από 80.000 νέοι δικαιούχοι εντάχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή», που οσονούπω ενισχύεται με άλλα 140 εκατ. ευρώ, δίνοντας την ευκαιρία σε άλλους 140.000 επιλαχόντες να αποσύρουν ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά), αντικαθιστώντας τες με πιο αποδοτικές ενεργειακά...

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, τα στοιχεία που προκύπτουν από την 6η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» καθώς και αναλυτικές λεπτομέρειες για το πως θα εφαρμοστούν το «Καλάθι των Χριστουγέννων» και το «Καλάθι του Άη Βασίλη», τα οποία θα βρίσκονται σε ισχύ, το μεν...

Για την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα έχουν προγραμματιστεί οι περισσότερες τακτικές και έκτακτες πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων από ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ. Μεταξύ αυτών, και το επίδομα παιδιού που έρχεται με διπλή πληρωμή αυτόν τον Δεκέμβριο.

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2023, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.