Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή» - Κλιματιστικό- "Γολγοθάς" με πρόσθετο κόστος μέχρι 150 ευρώ η αντικατάσταση

2022-06-03
Όπως είχε δηλώσει ο κ.Σκρεκας οι αιτήσεις έχουν  ξεκινήσει και η διαδικασία αλλαγής συσκευής με την επιδότηση θα είναι ιδιαίτερα απλή. 

Θα είναι όμως; 

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Τι ισχύει για τα κλιματιστικά

Ας δούμε τι έχουν αναφέρει άνθρωποι που ασχολούνται με το αντικείμενο.

Ο πρόεδρος των ψυκτικών Θεσσαλονίκης εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία και έφερε στο φως νέες λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντικατάσταση του κλιματιστικού φαίνεται πως θα είναι μια περίπλοκη διαδικασία, με τεχνικούς που θα πρέπει πρώτα να έρχονται στο σπίτι και να «σκανάρει» το μηχάνημα πρώτα, μετά να παίρνει έγκριση και μετά να τοποθετεί τη νέα συσκευή που θα έχει αγοράσει ο καταναλωτής. Είπε συγκεκριμένα:

«Από ότι γνωρίζουμε θα γίνει αίτηση σε μια πλατφόρμα, όπου θα μπουν άπαντες, και οι καταναλωτές και οι τεχνικοί. Θα βγει λοιπόν ότι εσείς θέλετε να μπείτε στο πρόγραμμα, από εκεί και μετά θα σταλεί ένας από τους τεχνικούς του προγράμματος να βγάλει φωτογραφία και τον κωδικό του κλιματιστικού ότι λειτουργεί, θα το στείλει στην εταιρία, η οποία θα αναλάβει την ανακύκλωση, θα στείλει το ok στον τεχνικό και θα του πει βγάλε το μηχάνημα και τοποθέτησε το καινούριο που θα αναλάβεις. Τότε θα βγει και το ποσό της επιδότησης.»

Επίσης όπως ανέφερε και ο ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών συσκευών για να γίνει η αντικατάσταση του κλιματιστικού και να αφαιρεθεί η επιδότηση από την τιμή του καινούργιου, θα πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του ψυκτικού στην οικία του δικαιούχου, ο οποίος θα ελέγξει την πλήρη λειτουργία της παλιάς συσκευής και θα κάνει την απεγκατασταση.  Κάτι που είναι και χρονοβόρο σε πολλές περιπτώσεις, αλλά και έχει πρόσθετο κόστος, το οποίο θα αναλαμβάνει ο αγοραστής και όχι το κατάστημα. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα το κόστος του ελέγχου και απεγκαταστασης του κλιματιστικού αγγίζει πλέον και 150 ευρώ.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Μετά την έκδοση και λήψη των επιταγών, οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στους εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής της επιλογής τους για αγορά επιλέξιμων προϊόντων και αντίστοιχα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης των παλιών συσκευών τους.

Παρατείνεται έως τις 17 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 - 2023, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή...

Μεχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα παροχής αγοράς βιβλίων απο την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αφού έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, πού ορίζει τους δικαιούχους του προγράμματος 2022.

Ημέρα πληρωμής για σχεδόν 1,8 εκατ. πολίτες που έχουν κάνει αίτηση για την επιδότηση καυσίμων. Σήμερα αναμένεται να μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή στην άυλη ψηφιακή κάρτα τους τα ποσά που δικαιούνται για το Fuel Pass 2.