Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ: 26500 εντολές διακοπής ρεύματος μέσα σε 20 μέρες

2022-04-28

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ για την αδυναμία των καταναλωτών να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς του ρεύματος. 

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης για τις εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης.

Όπως αποκάλυψε, από την 1η έως και την 21η Απριλίου έχουν δοθεί 26.500 εντολές διακοπής, εκ των οποίων έχει πραγματοποιηθεί ένα σχεδόν 25%, δηλαδή περίπου 6.000.

Ο συνδικαλιστής τόνισε ότι, οι καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς που ξεπερνούν κατά πολύ μία σύνταξη ή έναν μισθό και κάλεσε το Κράτος να παρέμβει και ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων, αφού όπως είπε, «τα παιδιά θα χρειάζονται υπολογιστή για να διαβάσουν».

Παρατήρησε ότι, οι καταναλωτές κάνουν ουρές για διακανονισμό και εκτίμησε ότι, το πρόβλημα στην ενέργεια είναι εγχώριο κι όχι ευρωπαϊκό, φέρνοντας ως παράδειγμα χώρες όπως την Ελβετία, την Ισπανία και την Πορτογαλία που ρύθμισαν τις τιμές στην ενέργεια.

«Κάτι πρέπει να γίνει και στη χώρα μας, δεν είναι μόνο η επιδότηση μέχρι τις 1200 κιλοβατώρες, είναι πολύ δύσκολο για τους καταναλωτές», κατέληξε.

Πηγή: ant1

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Μετά την έκδοση και λήψη των επιταγών, οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στους εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής της επιλογής τους για αγορά επιλέξιμων προϊόντων και αντίστοιχα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης των παλιών συσκευών τους.

Παρατείνεται έως τις 17 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 - 2023, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή...

Μεχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα παροχής αγοράς βιβλίων απο την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αφού έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, πού ορίζει τους δικαιούχους του προγράμματος 2022.