Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το «δελτίο ρεύματος» - Πιθανές οι διακοπές, δύσκολος ο χειμώνας

2022-10-03

«Πιθανές οι διακοπές ρεύματος, δύσκολος ο χειμώνας» εκτιμά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, δηλώνοντας ότι έχει ήδη ανακοινωθεί δελτίο ρεύματος * Σκρέκας: Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα, η επιδότηση στους λογαριασμούς θα γίνει σε τρεις κλίμακες.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, έκρινε πως οι τελευταίες ανακοινώσεις της Κομισιόν όσον αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας συνιστούν, στην ουσία, «δελτίο ρεύματος».

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το «δελτίο ρεύματος»

«Με δεδομένη και την τελευταία ανακοίνωση της Κομισιόν για εθελοντική μείωση, αν όχι 10% αλλά 5% σε ώρες αιχμής για ένα τρίμηνο (...) σημαίνει πως ανακοινώθηκε εμμέσως δελτίο στο ρεύμα» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

Ερωτώμενος για διευκρινίσεις, ο κ. Αδαμίδης εξήγησε πως σε περίπτωση που δεν υπάρχει η απαραίτητη μείωση «θα έχουμε περικοπές ρεύματος, προγραμματισμένες, για να μην έχουμε μπλακ άουτ σε πολύ μεγάλες περιοχές της χώρας».

Ο πολίτης, όπως συμπλήρωσε, θα γνωρίζει πως «ανά μισή ή μία ώρα μία περιοχή δεν θα έχει ρεύμα και μετά θα πάμε σε άλλη...».

Σε ερώτηση για το εάν καταγράφεται ήδη μείωση της κατανάλωσης, σημείωσε πως υπάρχει «η κατανάλωση είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με πέρσι». Μόνο τον Αύγουστο κατεγράφη 15% πτώση.

Αλλά, τον χειμώνα, όταν θα χρειαστεί και φυσικό αέριο, «τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα».

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: «Η διακοπή ρεύματος θα είναι η έσχατη λύση»

Διαβεβαίωσε πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, «έχουν εκπονήσει δύο σχέδια» και τόνισε πως η επιλογή διακοπών ρεύματος σε καταναλωτές, «θα είναι τελευταία λύση». Δεν αποκλείονται, ωστόσο, και προβλήματα λόγω αστάθμητων παραγόντων, όπως βλάβες.

Τέλος, σχετικά με το εάν υπάρχει πιθανότητα να «πέσει» η τηλεφωνία, έκανε λόγο για «ακραίο σενάριο». «Σε παρατεταμένη διακοπή ρεύματος θα υπάρχει θέμα, αλλά τέτοια κατάσταση δεν θα δούμε, είναι ακραίο», είπε κλείνοντας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις