Πως πληρώνω με την ψηφιακή κάρτα Market pass

2023-03-03

H άυλη ψηφιακή κάρτα Market Pass θα χρησιμοποιείται μέσω του smartphone, στο οποίο θα εγκατασταθεί και θα ενεργοποιηθεί, για τις πληρωμής στα POS, όπως οποιαδήποτε κάρτα.    

Όπως και οι πλαστικές κάρτες, ο ωφελούμενος μπορεί να επιλέξει να κάνει χρήση σε μία αγορά όλου του ποσού που έχει η κάρτα ή μέρος του ποσού και το υπόλοιπο να το πληρώσει με οποιοδήποτε άλλο μέσο, όπως έγινε και με το fuel pass.

Σε περίπτωση που δεν εξαντλήσει το ποσό στην κάρτα εντός του μηνός, το υπόλοιπο μεταφέρεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τους επόμενους μήνες, μαζί με τα επιπλέον ποσά που πιστώνονται κάθε μήνα.

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα Market Pass δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, αλλά και για ηλεκτρονικές συναλλαγές σε e-shop συναφών επιχειρήσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Έργου Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Απαραίτητο είναι να έχει NFC το κινητό σας για να μπορεί να πληρώνει ανέπαφα!

Εφόσον βεβαιωθείτε πως το τηλέφωνο σας διαθέτει την απαραίτητη αυτή λειτουργία, θα πρέπει να ελέγξετε αν έχετε την εφαρμογή Google Pay αλλιώς Πορτοφόλι Google. Διότι από αυτή τη εφαρμογή θα γίνεται ανέπαφα η πληρωμή με την αυλή κάρτα.  

Πώς προσθέτω την ψηφιακή χρεωστική κάρτα Market Pass στο Apple Pay/Google Pay;

  • Αρχικά, ανοίγουμε την εφαρμογή Πορτοφόλι Google στο κινητό μας και επιλέγουμε το Προσθήκη στο Πορτοφόλι. Στη συνέχεια Κάρτα Πληρωμής και τέλος το Νέα Πιστωτική ή Χρεωστική Κάρτα.
  • Συμπληρώνουμε τα στοιχεία της κάρτας, το όνομά μας και τη διεύθυνσή μας (προσοχή να είναι αυτή που αναφέρεται στην αίτηση) και ακολουθούμε τα βήματα της εφαρμογής. Θα μας ζητήσει να αποδεχθούμε τους όρους και φυσικά θα ζητήσει να στείλει SMS στο κινητό μας τηλέφωνο.
  • Μόλις βάλουμε στο σχετικό πεδίο τον κωδικό που μας ήρθε με SMS η κάρτα είναι έτοιμη για χρήση και έχει προστεθεί στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και ενεργοποιήσετε το NFC, μπορείτε να πληρώνετε με το τηλέφωνο πλησιάζοντάς το σε pos (πατώντας δυο φορές γρήγορα το κουμπί στα δεξιά του τηλεφώνου ή το κεντρικό που θέτει σε κατάσταση αναμονής την οθόνη) 

Δείτε την διαδικασία πληρωμής σε εικόνες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις