Πως κάνουμε αίτηση για το Voucher 200 ευρώ "Ψηφιακής μέριμνας ", αναλυτικός οδηγός.

2021-05-31
Ανοιγει στις 10 Ιουνίου ο Β κυκλος, δειτε την διαδικασία αίτησης για τα voucher.

Παραθέτουμε τις εικόνες βήμα βήμα για την αίτηση.

Αφού μπούμε στην πλατφόρμα της Ψηφιακής Μέριμνας, https://www.digital-access.gov.gr/ επιλέγουμε την "Είσοδο στην εφαρμογή για δικαιούχους" και καταχωρούμε τους κωδικούς taxis υπόχρεου της φορολογικής δήλωσης η συζύγου. (Για μονογονεϊκές οικογένειες με τους κωδικούς γονέα, που εχεί την επιμέλεια). Το ίδιο και με τον αριθμό ΑΜΚΑ.
 

Στη συνέχεια μας ζητά κινητό τηλέφωνο. Καταχωρούμε το τηλέφωνο στο οποίο θα αποσταλούν ο κωδικός επιβεβαίωσης της αίτησης αλλά και τα voucher!!!!! με sms. Αμέσως μετά μπαίνουμε μέσα στη φόρμα με τα μέλη της οικογένειας προσυμπληρωμένα. Επιβεβαιώνουμε πως είναι όλα τα εμφανιζόμενα στοιχεία σωστά. Προχωράμε στην δήλωση των δικαιούχων. Για κάθε μαθητή/σπουδαστή πρέπει να τσεκάρουμε την επιλογή "voucher" για να ανοίξουν τα πεδία που συμπληρώνουμε τα στοιχεία αριθμού μαθητή, σχολείου και τάξης. Σε κάθε δήλωση πατάμε ΠΑΝΤΑ έλεγχο και αποθήκευση.

Λίγο πιο κάτω από τα στοιχεία του μέλους με πράσινα γράμματα θα μας εμφανίζει πως διασταυρώνονται τα στοιχειά, προχωράμε κανονιά. Αν εμφανιστεί κόκκινη επισήμανση ΔΕΝ ΠΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ! Σε περιπτώσεις πολλών δικαιούχων επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δήλωσης κλικαροντας πάντα την επιλογή voucher.

Σε μεικτές σχολικές μονάδες πολλές φορές ΔΕΝ διασταυρώνονται τα στοιχεία μαθητών, τέτοιες καταστάσεις παρουσιάζονται κυρίως σε νήπια και προνήπια , γυμνάσια και λύκεια που συστεγάζονται.

Προχωρώντας προς το τέλος της αίτησης μας και αφού ελέγξουμε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ όλα τα στοιχεία, κυρίως όμως να μας εμφανίζει με πράσινα γράμματα κάθε δικαιούχο, πάμε στην Ολοκλήρωση και Υποβολή Αίτησης".

Η αίτηση είναι αμετάκλητη!!!! Εκεί θα μας αποσταλεί sms με ένα 6ψηφιο κωδικό τον οποίο και καταχωρούμε στο κενό πεδίο. Η καταχώρηση αυτή(αυτό το στάδιο της αίτησης) πρέπει να γινεί μέσα σε 2 λεπτά. Αν πελάσουν 2 λεπτά ο κωδικός ακυρώνεται κ πρέπει να ζητήσουμε νέο κωδικό.

Όταν καταχωρήσουμε εντός 2 λεπτών τον κωδικό πατάμε αριστερά το κουπί της επιβεβαίωσης. Η αίτηση μας όπως εμφανίζεται στην εικόνα είχε υποβληθεί.

Επισημαίνουμε πως σε αιτήσεις με παραπάνω από 1 δικαιούχους, η ένδειξη που πιστοποιεί ότι όλα τα μέλη δικαιούχοι εγκρίθηκαν, θα εμφανίζεται με πράσινα όπως είπαμε γράμματα και ως 2/2 αν είναι 2 μέλη και είναι και οι 2 δικαιούχοι. 3/3 αν είναι 3 κτλ, αν εμφανιστεί 2/3 και δικαιούχοι όμως είναι ΚΑΙ οι 3 ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΥΠΟΒΟΛΗ, αν από τα 3 τεκνά, μόνο τα 2 είναι δικαιούχοι προχωράμε κανονικά.