ΠΟΕΕΤ: Η Ομοσπονδία μας ζητά άμεσα να επανέλθει το μέτρο της αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα πληγούν από τα νέα μέτρα της Κυβέρνησής.

2021-12-28

ΠΟΕΕΤ: Η Ομοσπονδία μας ζητά άμεσα να επανέλθει το μέτρο της αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα πληγούν από τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28.12.2021

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δεν μας έκανε πλέον καμία εντύπωση η εξαγγελία των νέων μέτρων της Κυβέρνησης κατά της διασποράς του κορονοϊού και της μετάλαξης «Ομικρον»
Η εστίαση και η νυκτερινή διασκέδαση είναι η εστία υπερμετάδοσης!!!
Κλείνει λοιπόν για άλλη μια φορά ο κλάδος που απασχολούνται περίπου 330.000 εργαζόμενοι σε 66.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Η Κυβέρνηση σαν να μην έχει καταλάβει απολύτως τίποτα σχεδόν 2 χρόνια τώρα, συρρικνώνει την λειτουργία της οργανωμένης εστίασης και διασκέδασης και δίνει πάλι τη δυνατότητα να διοργανώνονται παράνομα «πάρτι» σε σπίτια και αποθήκες.
Το κωμικό βέβαια της υπόθεσης είναι πως αφού η Κυβέρνηση διαπίστωσε και αποφάσισε πως ο κλάδος μας είναι υπεύθυνος για την έκρηξη των κρουσμάτων δεν προχωρά άμεσα στην εφαρμογή των νέων μέτρων αλλά μετά από 8 μέρες (βλέπεις τα λεφτά του ρεβεγιόν είναι πολλά)
Φυσικά δεν μας είπε η Κυβέρνηση πως θα επιβιώσουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται στα νυκτερινά μαγαζιά διασκέδασης τα οποία ουσιαστικά τα κλείνει, αλλά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι της εστίασης που θα χάσουν τη δουλειά τους, καθώς μη γελιόμαστε η συρρίκνωση για άλλη μια φορά του ωραρίου των επιχειρήσεων θα επιφέρει χαμένες θέσεις εργασίας.
Είναι η πρώτη φορά που δεν ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης των εργαζομένων αποδεικνύοντας πως για την Κυβέρνηση είμαστε απλοί αριθμοί και αναλώσιμοι!!

Η Ομοσπονδία μας ζητά άμεσα να επανέλθει το μέτρο της αναστολής σύμβασης και αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα πληγούν από τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!
Εδώ και δύο χρόνια έχουμε δοκιμαστεί και έχουμε χάσει τις ζωές μας από τις παλινωδίες της Κυβέρνησης.

Πέντε «ψαλίδια» στις επιδοτήσεις ρεύματος έκρυβε το μηνιαίο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, καθώς όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, υπάρχει «δραστική αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου».

Αυξάνονται οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ έπειτα από απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου. Με βάση τις προβλέψεις του νόμου 4670/2020 οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ αναπροσαρμόζονται, βάσει του πληθωρισμού κατά 9,6% .

Την ολοκλήρωση της καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου, την προκαταβολή συντάξεων για τον ίδιο μήνα και την καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για τον Ιανουάριο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των πληρωμών για την εβδομάδα 30 Ιανουαρίου- 3 Φεβρουαρίου 2023.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του προγράμματος «Σπίτι μου», που θα δίνει άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια πρώτης κατοικίας σε νέους 25 έως 39 ετών με εισοδηματικά κριτήρια, έχει αρχίσει καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, θα ξεκινήσει να «τρέχει» έως τις αρχές Μαρτίου.

Με σχέδιο νόμου του υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, ορίζονται οι περιπτώσεις που ευθύνεται ο πληρωτής (καταναλωτής) για τις ζημίες από μη εγκεκριμένες πράξεις πληρωμής («phishing»), οι οποίες προκύπτουν είτε από τη χρήση απολεσθέντος ή κλαπέντος μέσου πληρωμών είτε από υπεξαίρεσή του