ΠΟΕΕΤ: Γιορτές χωρίς εισόδημα για άλλη μία φορά για τους εργαζομένους του κλάδου

2021-12-21

Η συντριπτική πλειοψηφία των 80.000 εποχικά εργαζόμενων που έχουν κάνει αίτηση, παίρνουν απορριπτικές απαντήσεις από τον ΟΑΕΔ καθώς ΑΚΟΜΑ δεν έχουν εμφανιστεί τα ένσημα από τις μονομερής αιτήσεις αναστολής σύμβασης του 2020 ενώ όσοι περιμένουν τα φετινά ένσημα των μηνών Μαΐου & Ιουνίου δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα να πληρωθούν άμεσα. 

ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21/12/2021


ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ!!!

Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και οι χιλιάδες εργαζόμενοι, δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας δεν θα έχουν εισόδημα στις γιορτές.

Αναλυτικότερα:

Η συντριπτική πλειοψηφία των 80.000 εποχικά εργαζόμενων που έχουν κάνει αίτηση, παίρνουν απορριπτικές απαντήσεις από τον ΟΑΕΔ καθώς ΑΚΟΜΑ δεν έχουν εμφανιστεί τα ένσημα από τις μονομερής αιτήσεις αναστολής σύμβασης του 2020 ενώ όσοι περιμένουν τα φετινά ένσημα των μηνών Μαΐου & Ιουνίου δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα να πληρωθούν άμεσα.

Σημειώνουμε πως με κανονικές συνθήκες ο ΟΑΕΔ θέλει τουλάχιστον 40 ημέρες για να ολοκληρώσει την διαδικασία ταυτοποίησης και να πληρώσει τον δικαιούχο.

Καμία απολύτως στήριξη στους εργαζόμενους που δεν εργάστηκαν φέτος και είναι μόνο με την αναστολή σύμβασης Μαΐου & Ιουνίου.

Καμία απολύτως στήριξη σε περίπου 200.000 εποχικά εργαζόμενους της εστίασης που είτε δεν δούλεψαν φέτος, είτε πρόκειται για εργαζόμενους που θα έβγαιναν πρώτη φορά στο ταμείο ανεργίας καθώς ισχύει η προϋπόθεση του νόμου όπου απαιτούνται τουλάχιστον 80 ένσημα περσινά.

Αίσθηση έχει προκαλέσει τέλος η υπόθεση που ανέδειξε το κλαδικό σωματείο μας στο Ρέθυμνο όπου ο ΟΑΕΔ ζητά πίσω χρήματα από τους εργαζόμενους γιατί η υπηρεσία υποστηρίζει πως πέρυσι δεν έπρεπε να λάβουν επίδομα ανεργίας γιατί η ειδικότητα τους δεν καλυπτόταν από τα μέτρα στήριξης.

Τέλος επαναφέρουμε το αίτημα μας για πλήρη στήριξη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ αλλά και παράτασης της στήριξης γιατί μπορεί η τουριστική σεζόν να πήγε καλά όμως χρονικά ήταν κι αυτή περιορισμένη και το επίδομα ανεργίας τελειώνει τον Ιανουάριο.

Αλήθεια γνωρίζει κάποιο τρόπο η Κυβέρνηση για το πώς θα επιβιώσουν οι συνάδελφοι μας μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν;

Η νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας που προέκυψε από το πρόσφατο 53ο Εκλογοαπολογιστικό μας συνέδριο, θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που είχε χαράξει και η προηγούμενη.

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Μετά την έκδοση και λήψη των επιταγών, οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στους εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής της επιλογής τους για αγορά επιλέξιμων προϊόντων και αντίστοιχα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης των παλιών συσκευών τους.

Παρατείνεται έως τις 17 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 - 2023, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή...

Μεχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το φετινό πρόγραμμα παροχής αγοράς βιβλίων απο την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), αφού έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, πού ορίζει τους δικαιούχους του προγράμματος 2022.

Ημέρα πληρωμής για σχεδόν 1,8 εκατ. πολίτες που έχουν κάνει αίτηση για την επιδότηση καυσίμων. Σήμερα αναμένεται να μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή στην άυλη ψηφιακή κάρτα τους τα ποσά που δικαιούνται για το Fuel Pass 2.

Ανοίγει και πάλι την Πέμπτη 25 Αυγούστου η εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για την άυλη κάρτα Evia-Samos Pass για την τρίτη φάση του προγράμματος.
Αφορά όσους επιθυμούν να πάνε διακοπές Σεπτεμβρίο στις παρακάτω περιοχές:

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Εκταμιεύτηκαν τα χρήματα από το ΥΠ.ΟΙΚ. Ίσως και σήμερα η καταβολή σε όσους επέλεξαν τραπεζικό λογαριασμό (iban)

Η χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας απαιτεί υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC - ανέπαφων συναλλαγών. Πώς να χρησιμοποιηθεί όμως η άυλη κάρτα Fuel pass αν το κινητό σας τηλέφωνο δεν διαθέτει NFC;

Κατά την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος καταχωρίζει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής του Viva Wallet η Alpha Bank, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείται την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Ανακοινώνεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» και η κατάρτιση των οριστικών πινάκων εγκεκριμένων και επιλαχουσών αιτήσεων ανά Περιφέρεια. Οι πίνακες βρίσκονται αναρτημένοι στο δικτυακό τόπο του Προγράμματος https://allazosyskevi.gov.gr...

Μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να γίνει επανυποβολή των αιτήσεων, που έχουν Εγκριθεί Φεβρουάριο και η περίοδος ισχύος τους είναι 1 Μάρτιου - 30 Αυγούστου

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ, προκειµένου για την προετοιµασία των αιτούντων, ανακοινώνει την εκκίνηση της διαδικασίας για την υλοποίηση του «Προγράµµατος Προώθηση και Υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία σε...