ΠΟΕΕΤ: Χιλιάδες εργαζόμενοι του επισιτισμού και τουρισμού εκτός επιδόματος ανεργίας

2021-10-09

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας προσπάθησε να πάρει απαντήσεις για το μέλλον των εργαζομένων του κλάδου.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν, καθώς εγκαίρως είχαμε τοποθετηθεί πως η τροπολογία που έχει ψηφιστεί για τα 50 ένσημα ως προϋπόθεση για επιδότηση ανεργίας ήταν "άνθρακες" κι ας πανηγύριζαν κυβερνητικοί βουλευτές από τουριστικούς προορισμούς!!

Χαρακτηριστικά λοιπόν, η Κυβέρνηση για τον πιο δύσκολο χειμώνα που έρχεται αποφάσισε να αφήσει χωρίς εισόδημα,

Α) Χιλιάδες εργαζόμενους του Τουρισμού που έκαναν μονομερή αίτηση αναστολής σύμβασης τους μήνες Μάιο & Ιούνιο και μετά δεν δούλεψαν λόγω της εργοδοτικής παραβατικότητας, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Β) Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους στον Επισιτισμό που είτε δεν δούλεψαν φέτος καθόλου, είτε δεν συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα ένσημα (κυρίως περσινά, αφού αυτή η κατηγορία εργαζομένων δεν είχε δικαίωμα μονομερής αναστολής και ένσημα το 2020) ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Γ) Με την ψήφιση της τροπολογίας η Κυβέρνηση επανέφερε την διάταξη του νόμου περί εποχικής επιδότησης ανεργίας, όπου υπάρχει πλαφόν 400 ημερών επιδότησης την τελευταία 4ετία. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ίσως χιλιάδες εργαζόμενοι που πήραν πέρυσι επίδομα ανεργίας και τις παρατάσεις αυτού, να έχουν υπερβεί τις 400 ημέρες επιδότησης τα τελευταία 4 χρόνια, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Δ) Χιλιάδες εργαζόμενοι που θα έβγαιναν για πρώτη φορά στα ταμεία ανεργίας, δεν έκανε δεκτό το αίτημα μας να μην ισχύσουν οι προϋποθέσεις φέτος και κυρίως η προϋπόθεση των 80 περσινών ενσήμων καθώς πέρυσι ο κλάδος δεν δούλεψε, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Ε) Τέλος ακόμα δεν εμφανίζονται τα ένσημα των μονομερών συμβάσεων εργασίας του 2020, αλλά ακόμα και σε λίγους που έχουν εμφανιστεί οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος τα ένσημα του Οκτωβρίου είναι με άλλον κωδικό και οι κατά τόπους ΕΦΚΑ ενημερώνουν τους εργαζόμενους πως τα ένσημα αυτά είναι μόνο συντάξιμα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε εγρήγορση και να ενημερώνονται από την Ομοσπονδία και τα Σωματεία τους για τις κινήσεις που θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ!!!

Δείτε επίσης

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο blog

Τα νέα της εβδομάδας
 

Επίδομα 350 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί σε ορισμένες κατηγορίες μαθητές (Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ) που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023, σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ που ανακονώθηκε.

Με στόχο των περιορισμό των τηλεφωνικών κλήσεων από τις εισπρακτικές εταιρείες προς τους οφειλέτες, δημοσιεύθηκαν οι νέες προβλέψεις του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών.

Μέσα στη πρώτη εβδομάδα Ιονίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τα προγράμματα Επιδοτούμενου Κοινωνικού τουρισμού, Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων και τα υπόλοιπα προγράμματα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το έτος 2023.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την φορολοταρία αποδείξεων για τις συναλλαγές Απριλίου, που διενεργείται κάθε μήνα και χαρίζει πλέον μέχρι και 50.000 ευρώ σε έναν υπερτυχερό.

Την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2023» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Στις 3 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η επόμενη πληρωμή για το Market Pass. Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν καμιά ενέργεια, διότι τα χρήματα θα πιστωθούν αυτόματα στη κάρτα που διαθέτουν.

Πληρωμή Επιδόματος Παιδιού Α21 θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου, που είναι 31.05 και από τις 30.05 τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ.

Κλιμακωτά και με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ γίνονται οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr για το Dentist Pass, που προβλέπει δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις και εργασίες σε παιδιά.

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου 2023 και ώρα 15.00 η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου...

Προσαυξημένα κατά 8% καταβάλλονται στα τέλη μηνός Μαΐου (πληρωμή 6ος/2023) όλα τα προνοιακά επιδόματα του e-ΕΦΚΑ που λαμβάνουν 37.757 δικαιούχοι, στο πλαίσιο οικονομικής στήριξης των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.