Πληρώνεται το επίδομα παιδιού - Ποιοι δικαιούχοι θα δουν και την 1,5 επιπλέον δόση στους λογαριασμούς τους

2022-09-19
Πέμπτη 29 Σεπτέμβριου μετά τις 3 μετά το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή της Δ δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 του έτους 2022.
Η πληρωμή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. 

Μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί τρεις διμηνιαίες δόσεις του επιδόματος παιδιού Α21, πού αφορούσαν τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο.   

Για να γίνει η καταβολή της Δ δόσης είναι απαραίτητο να έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του έτους 2021.  

Έκτακτη 1,5 επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος

Η προσαύξηση θα καταβληθεί μαζί με την τακτική πληρωμή της Δ δόσης στους δικαιούχους, που δεν την έχουν λάβει στις προηγούμενες πληρωμές.

Ειδικότερα:

Το επίδομα παιδιού χορηγείται σε όλους τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού του έτους 2022, με προσαύξηση του μηνιαίως χορηγούμενου ποσού κατά το ήμισυ.

Οι δικαιούχοι του Μαρτίου έχουν λάβει την προσαύξηση στις 21 Απριλίου. 

Στις πληρωμές Μάιου και Ιούλιου η προσαύξηση πληρώθηκε σε όσους υπέβαλλαν την αίτηση μετά τις 30 Μάρτιου και 31 Μάιου αντίστοιχα. 

Όλοι οι υπόλοιποι δικαιούχοι λαμβάνουν την συγκεκριμένη ενίσχυση μαζί με τις τακτικές πληρωμές, που πραγματοποιούνται κάθε δίμηνο, ανάλογα με την υποβολή της αίτησης.

Έτσι όσοι έχουν υποβάλλει την αίτηση μετά τις 31 Ιούλιου και πριν το κλείσιμο της πλατφόρμας 9 Σεπτέμβριου θα λάβουν την προσαύξηση μαζί με την πληρωμή της Δ δόσης στις 30 Σεπτέμβριου (από 29 Σεπτέμβριου στα ΑΤΜ)

Η δεύτερη έκτακτη ενίσχυση που θα λάβουν οι δικαιούχοι από το νέο πακέτο μέτρων της ΔΕΘ, θα πληρωθεί εντός Δεκέμβριου. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία πληρωμής. 

Δείτε τα παραδείγματα με ποσά στο άρθρο παρακάτω...

Πρόσφατες δημοσιεύσεις