Πληρώνεται το επίδομα παιδιού - Ποιοι δικαιούχοι θα δουν και την 1,5 επιπλέον δόση στους λογαριασμούς τους

2022-07-27
Αύριο 28 Ιουλίου μετά τις 3 μετά το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσουν η πληρωμή της Γ δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 του έτους 2022.
Η πληρωμή αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. 

Έκτακτη 1,5 επιπλέον μηνιαία δόση επιδόματος

Η προσαύξηση θα καταβληθεί μαζί με την τακτική πληρωμή της Γ δόσης στους δικαιούχους, που δεν την έχουν λάβει στις προηγούμενες πληρωμές.

Ειδικότερα:

Το επίδομα παιδιού χορηγείται σε όλους τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού του έτους 2022, με προσαύξηση του μηνιαίως χορηγούμενου ποσού κατά το ήμισυ.

Οι δικαιούχοι του Μαρτίου έχουν λάβει την προσαύξηση στις 21 Απριλίου. 

Στη πληρωμή Μάιου η προσαύξηση πληρώθηκε σε όσους υπέβαλλαν την αίτηση μετά τις 30 Μάρτιου. 

Όλοι οι υπόλοιποι δικαιούχοι λαμβάνουν την συγκεκριμένη ενίσχυση μαζί με τις τακτικές πληρωμές, που πραγματοποιούνται κάθε δίμηνο, ανάλογα με την υποβολή της αίτησης.

Έτσι όσοι έχουν υποβάλλει την αίτηση μετά τις 31 Μάϊου θα λάβουν την προσαύξηση μαζί με την πληρωμή Ιουλίου στις 29 Ιουλίου (από 28 Ιουλίου στα ΑΤΜ)

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνά και συγκεκριμένα Τετάρτη 31 Αυγούστου θα γίνει η τακτική πληρωμή των παρακάτω επιδομάτων. Η καταβολή όπως κάθε μήνα θα ξεκινήσει από την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα, που είναι Τρίτη 30 Αυγούστου.

Μετά την έκδοση και λήψη των επιταγών, οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στους εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής της επιλογής τους για αγορά επιλέξιμων προϊόντων και αντίστοιχα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης των παλιών συσκευών τους.

Παρατείνεται έως τις 17 Αυγούστου το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόµων µε αναπηρία, σε υπηρεσίες δηµιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022 - 2023, με γνώμονα την ευρύτερη δυνατή...