Πληρωμή επιδομάτων ΟΠΕΚΑ Σεπτέμβριου - Πότε και ποια επιδόματα πληρώνονται

2021-09-08

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτέμβριου, όπως κάθε μήνα θα γίνει πληρωμή των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ.  Τελευταία εργάσιμη ημέρα είναι Πέμπτη 30 Σεπτέμβριου και η πίστωση θα αρχίσει σταδιακά από την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα, πού είναι Τέταρτη 29 Σεπτέμβριου.

Θα πληρωθούν:

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για όσους είχαν υποβάλει την αίτηση τον Αύγουστο και για όσους είχαν ήδη Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Αύγουστο.

Επίδομα στέγασης επίσης για όσους είχαν υποβάλει την αίτηση τον Αύγουστο και για όσους είχαν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Αύγουστο.

Επίδομα παιδιού Α21 Δ δόση

Όπως είχαμε ήδη αναφέρει για την πληρωμή τής Δ δόσης είναι απαραίτητη η υποβολή τής φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του έτους 2020.
Η φορολογική δήλωση συνιστάται να έχει υποβληθεί μέχρι 12 Σεπτεμβρίου. 

Όπως αναφέρει Idika.gr : Η πληρωμή της δόσης του επιδόματος παιδιού που θα πραγματοποιηθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής Ε1 τρέχοντος έτους, θα περιλάβει μόνο όσους αιτούντες έχουν υποβάλλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν χρειάζεται οι δικαιούχοι να υποβάλλουν Νέα αίτηση για το Α21 μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Την ίδια μέρα πληρώνονται και τα παρακάτω επιδόματα:

Αναπηρικά επιδόματα

-Επίδομα σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων

-Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων

-Επίδομα ομογενών-προσφύγων

-Έξοδα κηδείας ανασφάλιστων

-Επίδομα στεγαστικής συνδρομής

-Επίδομα Γέννησης

Τις λεπτομέρειες του προγράμματος "Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ" περιγράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και αφορά στο voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.