ΟΠΕΚΑ: Κλείνει ξανά η πλατφόρμα επιδόματος παιδιού Α21 για την εκκαθάριση της τελευταίας πληρωμής του έτους

2021-12-02
Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Προνοιακών επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα κλείσει εκ νέου η πλατφόρμα  υποβολής  αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 στις 9.12.2021 για την πραγματοποίηση της εκκαθάρισης ερχόμενης πληρωμής της τελευταίας έκτης δόσης του επιδόματος για το έτος 2021.
Χωρίς να είναι κάτι δεδομένο η πληρωμή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από την αναμενόμενη και συγκεκριμένα στις 28.12.2021 με δυνατότητα ανάληψης από ΑΤΜ στις 27.12.2021 απόγευμα.  Αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 
Συγκεκριμένα ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε:

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει ότι στις 9/12/2021 και ώρα 18.00′ κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 - Επίδομα Παιδιού, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Κατόπιν αυτού, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της έκτης διμηναίας δόσης.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Η συγκεκριμένη έκτη και τελευταία δόση του έτους 2021 θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου 2021, ήτοι την 31η Δεκεμβρίου, μαζί με το σύνολο των επιδομάτων, ως είθισται άλλωστε.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2021. Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνον όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Υπενθυμίζεται προς τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι άνθρωποι που φροντίζουν ένα άρρωστο συγγενή τους που μπορεί να είναι το παιδί, ο γονιός ή ένα άλλο συγγενικό τους πρόσωπο, μπορεί να αντιμετωπίζουν σημαντικά συναισθηματικά, σωματικά, οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα.