ΟΠΕΚΑ: Αυτή είναι η ημερομηνία πληρωμής για τα έκτακτα επιδόματα

2023-11-29

Στις 22 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η καταβολή από τον ΟΠΕΚΑ των έκτακτων επιδομάτων που θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων. 

Μαζί με τα έκτακτα επιδόματα θα καταβληθούν και οι τακτικές πληρωμές όλων των επιδομάτων του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων  ΟΠΕΚΑ που κανονικά καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. 

Οπότε πριν από τα Χριστούγεννα οι δικαιούχοι θα λάβουν τις παρακάτω έκτακτες παροχές μαζί με τα επιδόματα που καταβάλλονται κάθε μήνα. 

Οι ομάδες πολιτών που θα λάβουν την ενίσχυση είναι τέσσερις και είναι οι εξής:

 1. Όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν επιπλέον 1,5 μηνιαία δόση ως προσαύξηση στη πληρωμή Δεκεμβρίου.
 2. Όλοι οι δικαιούχοι ΚΕΑ που έχουν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν σαν έκτακτη ενίσχυση μία προσαύξηση της τάσης 50% του ποσού που λαμβάνουν κάθε μήνα και όπως ανακοινώθηκε και 8% μόνιμη αύξηση. Δηλαδή θα λάβουν το αρχικό ποσό επιδόματος + αύξηση 8% + έκτακτη ενίσχυση 50%.
 3. Όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος βαριάς αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν 200 ευρώ έκτακτη ενίσχυση
 4. Οι δικαιούχοι του επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν 150 ευρώ ενίσχυση

Τα τακτικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ που θα πληρωθούν 22 Δεκέμβριου

 • Επίδομα παιδιού Στ δόση
 • Επίδομα Στέγασης
 • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
 • Αναπηρικά,
 • Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής
 • Επίδομα Ανασφ. Υπερηλίκων 
 • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων

Ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ για την άνοιγμα της πλατφόρμας του επιδόματος παιδιού Α21

Ο ΟΠΕΚΑ, αναφορικά με την πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Α21-Επίδομα Παιδιού, σας ενημερώνει ότι:
Λόγω των αναγκαίων τεχνικών επεξεργασιών για την καταβολή τόσο του έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης κατά την 22η Δεκεμβρίου, όσο και λόγω του γεγονότος ότι την ίδια ημέρα θα γίνει και η καταβολή της 6ης δόσης του επιδόματος παιδιού, δεν θα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων.
Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη για την υποβολή αιτήσεων έτους 2023 και πάλι, στις 22 Δεκεμβρίου και έως την 15η Ιανουαρίου 2024.
Σημειώνεται ότι όσοι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις στην προαναφερθείσα χρονική περίοδο, θα λάβουν και την έκτακτη επιδότηση του Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) www.enaklik.com 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις