ΟΑΕΔ: Σε ποιους επιδοτούμενους ανέργους καταβάλλονται Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων

2021-09-25
Οι άνεργοι που επιδοτούνται με τακτική επιδότηση ανεργίας λαμβάνουν Οικονομικές ενισχύσεις Πάσχα και Χριστουγέννων κατά την επιδότηση στις παρακάτω περιπτώσεις:

Το Δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται, εφόσον ο ασφαλισμένος επιδοτείται κατά το διάστημα από 01.05 έως 31.12. Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται τρία (3) ημερήσια επιδόματα Δώρο Χριστουγέννων. Για επιδότηση όλο το προαναφερόμενο διάστημα καταβάλλονται είκοσι πέντε (25) ημερήσια επιδόματα. Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης δεν καταβάλλεται Δώρο Χριστουγέννων. 

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται, εφόσον ο ασφαλισμένος επιδοτείται κατά το διάστημα από 01.01 έως 30.04. Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται τρία (3) ημερήσια επιδόματα Δώρο Πάσχα. Για επιδότηση όλο το προαναφερόμενο διάστημα καταβάλλονται δωδεκάμισι (12,5) ημερήσια επιδόματα. Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης δεν καταβάλλεται Δώρο Πάσχα. 

Τα νέα της εβδομάδας

Ποιοι δικαιούχοι θα χρειαστεί να υποβάλλουν ξεχωριστή αίτηση για να λάβουν τον Δεκέμβριο την "Επιταγή ακρίβειας " και ποιοι δικαιούχοι θα την λάβουν αυτόματα στον λογαριασμό τους.

Νωρίτερα θα γίνει η τακτική καταβολή όλων των επιδομάτων ΟΠΕΚΑ βάσει του νομοσχεδίου που κατατέθηκε. Και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου θα γίνει η πληρωμή των παρακάτω επιδομάτων: