ΟΑΕΔ: Προσεχώς το νέο επίδομα 300 ευρώ σε μακροχρονίως ανέργους και bonus σε όσους ανέργους βρίσκουν εργασία

2022-03-10

Επίδομα 300 ευρώ από τον ΟΑΕΔ θα λάβουν οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 5 ετών και επίδομα εργασίας για όσους επιδοτούμενους άνεργους βρουν δουλειά την περίοδο που παίρνουν το επίδομα ανεργίας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη (10/3) ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ειδικότερα προβλέπεται μπόνους για την κατάρτιση Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης από μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 έτη για την άμεση ενεργοποίηση τους και την ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Επίσης θα δοθεί επίδομα εργασίας για τους επιδοτούμενους ανέργους που βρίσκουν δουλειά. Συγκεκριμένα θα λαμβάνουν το μισθό τους συν το 50% του επιδόματος ανεργίας, δηλαδή 203,5 ευρώ για όσο διάστημα υπολείπεται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας. Δήλωναν κάποιος είναι να πάρει επίδομα ανεργίας για 12 μήνες και βρει δουλειά στους 3 μήνες θα λάβει για τους υπόλοιπους 9 τον μισθό και το 50% του επιδόματος ανεργίας.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ είναι η επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και η πάταξη της αδήλωτης ή της υποδηλωμένης εργασίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη τρεις είναι οι στόχοι του σχεδίου νόμου:

1. Να στηριχθούν άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι με ψηφιακά εργαλεία
2. Να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κατάχρησης.
3. Να διασφαλιστεί οτι τα χρήματα που καταβάλλονται θα πιάνουν τόπο.