Μητσοτάκης: 86.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ το 2022

2022-01-12

Τη δημιουργία 86.000 νέων θέσεων εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στον Άλιμο, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συγκεκριμένο κατάστημα του ΟΑΕΔ είχε κολλήσει το πρώτο του ένσημο. 

«Μόνο μέσα σε 2 χρόνια δημιουργήσαμε 50.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και βέβαια ο στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος, να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022 με πόρους οι οποίοι θα έρχονται αφενός από το Ταμείο Ανάκαμψης, αφετέρου από το ΕΣΠΑ» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Σημείωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι «θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτούς τους στόχους που έχουμε θέσει».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «τα προγράμματα αυτά έχουν μία στόχευση η οποία δεν είναι μόνο ηλικιακή αλλά και γεωγραφική», επισημαίνοντας τα 4 ειδικά προγράμματα για τις περιοχές που εντάσσονται στα προγράμματα της απολιγνιτοποίησης, «ειδικά στη Δυτική Μακεδονία που ξέρουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε στους εργαζόμενους αλλά και στους ανέργους της περιοχής νέες ευκαιρίες, καθώς θα δρομολογούμε τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και είμαι σίγουρος ότι τα προγράμματα αυτά θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένα και θα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή».

Όσον αφορά στα προγράμματα που «τρέχουν», 24.000 είναι οι θέσεις εργασίας, ενώ 62.000 θα είναι οι ωφελούμενοι για τα 11 νέα προγράμματα το 2022.

Ο απολογισμός από τον Μάιο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021 είναι θετικός καθώς δημιουργήθηκαν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας, ενώ από τους ωφελούμενους 6 στους 10 είναι γυναίκες, 4 στους 10 νέοι και το 46% ήταν μακροχρόνια άνεργοι.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αποδίδουν οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, ωστόσο πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί.

Επισήμανε ότι στόχος είναι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ «να αποτελέσουν το πρώτο βήμα για μια πιο μόνιμη απασχόληση, είτε στην εταιρεία στην οποία απασχολείται ο εργαζόμενος μέσω ενός επιδοτούμενου προγράμματος, είτε σε κάποια άλλη επιχείρηση, καθώς θα έχει πια την προϋπηρεσία εκείνη που θα τον κάνει πιο ελκυστικό για τον εργοδότη».

Για επιτάχυνση των ρυθμών στον ΟΑΕΔ έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης.

Πηγή: ertnews.gr