Λάθος του ΕΦΚΑ στην πληρωμή των συντάξεων - Πότε θα πάρει πίσω τα χρήματα το κράτος

2023-03-17

Στα 15,5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζουν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ το λάθος στην καταβολή των συντάξεων. Μία στις πέντε συντάξεις Μαρτίου καταβλήθηκε λάθος και 572.000 συνταξιούχοι -από τους 2,6 εκατομμύρια- ήταν μεγαλύτερες κατά λάθος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», το συνολικό υπερβάλλον ποσό που πληρώθηκε ήταν από 0,1 ευρώ μέχρι και 50 ευρώ, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται περίπου στα 26 ευρώ. Ωστόσο, αυτά τα χρήματα, το κράτος θα τα πάρει πίσω. Όχι άμεσα, δηλαδή με την πληρωμή των συντάξεων Απριλίου, αλλά στο τέλος του χρόνου.

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να διενεργηθεί έρευνα και να ελεγθούν πειθαρχικώς ενδεχόμενες παραλείψεις υπαλλήλων.

Συντάξεις Απριλίου 2023: Πότε πληρώνονται

Την εβδομάδα μετά την 25η Μαρτίου θα αρχίσει η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Απριλίου. Οι πιθανότερες ημερομηνίες πληρωμής είναι ως εξής:

  • την Tρίτη 28 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε μονό αριθμό1,3,5,7,9.
  • την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους
  • τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε ζυγό αριθμό 0,2,4,6,8.ίου 2023

Πρόσφατες δημοσιεύσεις