ΕΕΕ (Πρώην ΚΕΑ) - Διπλό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το Δεκέμβριο

2021-09-11

Νέα μέτρα οικονομικής στήριξης ανακοίνωσε, το απόγευμα του Σαββάτου από το βήμα της ΔΕΘ 2021, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πακέτο των μέτρων περιλαμβάνεται, όπως είπε, και διπλό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους δικαιούχους στο τέλος του χρόνου.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μέτρο που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση και την προηγούμενη χρονιά, δίνοντας διπλό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους δικαιούχους. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, όλοι οι σημερινοί δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, π. ΚΕΑ, θα λάβουν στις 30 Δεκεμβρίου το διπλό ποσό του επιδόματος. Αυτό σημαίνει ότι το διπλό ποσό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα δοθεί σε περίπου 215.000 δικαιούχους που λαμβάνουν σήμερα το εν λόγω επίδομα.

Τα ποσά και η διαδικασία

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, π. ΚΕΑ δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα και θα λάβουν μέσω του λογαριασμού τους αυξημένο ποσό του επιδόματος. Η καταβολή - σύμφωνα με τις ανακοινώσεις- θα γίνει έως τις 30 Δεκεμβρίου -και όπως γίνεται κάθε μήνα με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή μισό ποσό προπληρωμένη κάρτα και μισό μετρητά. Κάποιος δηλαδή που παίρνει σήμερα 200 ευρώ θα πάρει 400 ευρώ ενώ αν κάποιος παίρνει 300 ευρώ θα πάρει 600.

Πηγή newsit.gr