Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ - Έρχονται τα αποτελέσματα που θα φέρουν....απογοήτευση

2024-06-11

Κλείνουν οριστικά οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό στις 11.06.2024 και αρχίζει η επιλογή των δικαιούχων,  που θα φέρει απογοήτευση. 

Τα οριστικά αποτελέσματα και οι επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ αναμένεται να βγουν τελευταία εβδομάδα Ιουνίου για να ξεκινήσει το πρόγραμμα 2024 - 2025 από τις 1 Ιουλίου. 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Δυστυχώς απογοήτευση σε πάνω από μίσους εν δυνάμει δικαιούχους, που έχουν αιτηθεί, θα φέρουν οι τελικοί πίνακες  ωφελούμενων λόγω τεράστιου όγκου των αιτήσεων σε σχέση με διαθέσιμο προϋπολογισμό,  που είναι 300.000 επιταγές. Μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει τις αιτήσεις σχεδόν 600.000 πολίτες για τις 900.000 επιταγές, που αφορούν τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους. 

Αυτό σημαίνει πως μόνο οι μισοί από οσους έχουν αιτηθεί θα επωφεληθούν τελικά από το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024 - 2025. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με μοριοδότηση και περισσότερες πιθανότητες έχουν ΑΜΕΑ,  οικογένειες με περισσότερα παιδιά, μονογονείς και όσοι έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Συγκεκριμένα:

Για τους συμμετέχοντες που κατόπιν του ελέγχου προκύπτει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος αποκλεισμού, εφαρμόζεται διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Δ.ΥΠ.Α, στην οποία θα στηριχθεί η επιλογή τους ή μη για την επιδότηση της διαμονής τους σε τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκής μετακίνησης.

Η επιλογή ενός δικαιούχου συνεπάγεται την επιλογή των ωφελούμενων μελών του –εφόσον αποδεδειγμένα πληρούν τις προϋποθέσεις και την έκδοση Επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού, μέσω των οποίων θα γίνει η επιδότηση.

Οι δικαιούχοι θα επιλεχθούν με βάση τα μόρια που θα δείτε στον παρακάτω πίνακα.

Όπως θα δείτε τις περισσότερες πιθανότητες να λάβουν τις επιταγές έχουν ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, οσοι έχουν ιδιότητα ΜΟΝΟΓΟΝΕΑ, όσοι έχουν περισσότερα τέκνα, όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, αλλά και Νέοι δικαιούχοι η δικαιούχοι που συμμετείχαν στα προηγούμενα προγράμματα, αλλά δεν επιλέχθηκαν λόγω μοριοδότησης.

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link).

Πρόσφατες δημοσιεύσεις