Κοινωνικός τουρισμός 2022-2023: Άνοιξε η εφαρμογή για τις αιτήσεις - Δικαιούχοι- Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή

2022-06-15

Άνοιξε σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 13:00 η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), που αφορά σε 300.000 δικαιούχους και θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2022 - 31 Ιουλίου 2023.

Αιτήσεις συμμετοχής δικαιούχων υποβάλλονται από τις 15.06.2022 και ώρα 13:00 έως τις 23.06.2022 και ώρα 14.00 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr.

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου (www.gov.gr) είναι δυνατή μόνο σε πιστοποιημένους χρήστες του ΟΑΕΔ (χρήστες που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ).

Σε περίπτωση απώλειας των κωδικών πρόσβασης οι δικαιούχοι πρέπει να ζητούν ανάκτηση αυτών μέσω της επιλογής «Ξεχάσατε την ονομασία χρήστη ή το συνθηματικό σας;»

Οι νέοι χρήστες (χρήστες που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ) μπορούν να εισαχθούν στην ηλεκτρονική αίτηση με τους κωδικούς TAXISnet, επιλέγοντας «ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ».

Η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής έχει ως εξής:

Οι δικαιούχοι από τη δ/νση www.gov.gr ακολουθείτε τη διαδρομή "Εργασία και Ασφάλιση"-"Ανεργία"-"Αποζημιώσεις και παροχές" - "Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού ": https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou

Επιλέγετε «Είσοδος στην Υπηρεσία» και πραγματοποιείτε είσοδο στο σύστημα.

Επιλέγετε την Αίτηση Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που το 2021 πραγματοποίησαν 50 μέρες:

  • εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) ή
  • ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή
  • συνδυασμό των παραπάνω.

Δικαιούχοι είναι επίσης οι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος δεν πρέπει να έλαβε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού πέρσι (πρόγραμμα 2021-2022) και να μην λάβει φέτος συναφή παροχή από άλλο φορέα (π.χ. «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού).

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο ή μη μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Έρχεται η πληρωμή των 3,5 μηνών του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ. Η πληρωμή είναι προγραμματισμένη για τις 22 Δεκεμβρίου και θα αρχίσει από την 21 Δεκεμβρίου μετά τις 2:30 μ.μ.