Κοινωνικό μέρισμα 2021: Τι εννοεί η κυβέρνηση ως κοινωνικό μέρισμα

2021-11-04

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Τι εννοεί η κυβέρνηση ως κοινωνικό μέρισμα

Στη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg έδωσε το δεύτερο στίγμα της δεύτερης αναθεώρησης του ρυθμού ανάπτυξης για το 2021 λέγοντας ότι η πρόβλεψη για ανάπτυξη κατά 5,9%... συντηρητική.

Η οριστικοποίηση της τελικής πρόβλεψης για το ΑΕΠ θα γίνει όταν θα υπάρχουν και τα τελικά στοιχεία για την φετινή τουριστική περίοδο και γίνει και η τελική αναθεώρηση για την Ελλαδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επομένως τα νέα θετικά μέτρα αναμένονται με την κατάθεση του τελικού σχεδίου για τον προϋπολογισμό τον Νοέμβριο που θα κλειδώνει και τον ρυθμό ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας και θα αποτυπώνει τα δημοσιονομικά περιθώρια για έξτρα θετικά μέτρα.

Ένα από τα σενάρια που κερδίζουν πόντους λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα, είναι και η απόδοση ενός μερίσματος σε χαμηλοσυνταξιούχους που δεν πήραν αναδρομικά αλλά και στους υγειονομικούς οι οποίοι συνεχίζουν να υπερβάλουν εαυτούς λόγω της πανδημίας. Βέβαια τίποτα από αυτά δεν έχει κλειδώσει...

Κατά πώς φαίνεται μπαίνει τέλος στις φήμες για το Κοινωνικό μέρισμα σε όλες τις ευάλωτες ομάδες τού πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένου εργαζομένων, ανέργων και νέων

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δικαιούχοι ΕΕΕ (ΚΕΑ) θα ενισχυθούν τα Χριστούγεννα , λαμβάνοντας διπλάσιο ποσό από αυτό που παίρνουν

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Ποιοι δικαιούχοι ΚΕΑ θα πάρουν το Δεκέμβριο δίπλα χρήματα και τι ποσά; 

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, π. ΚΕΑ δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα και θα λάβουν μέσω του λογαριασμού τους αυξημένο ποσό του επιδόματος. Η καταβολή - σύμφωνα με τις ανακοινώσεις- θα γίνει έως τις 30 Δεκεμβρίου -και όπως γίνεται κάθε μήνα με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή μισό ποσό προπληρωμένη κάρτα και μισό μετρητά. Κάποιος δηλαδή που παίρνει σήμερα 200 ευρώ θα πάρει 400 ευρώ ενώ αν κάποιος παίρνει 300 ευρώ θα πάρει 600.

Η πληρωμή διπλάσιου ποσού θα αφορά τους δικαιούχους, που θα έχουν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα ΝΟΕΜΒΡΙΟ. Δεν θα αφορά όσους θα κάνουν την πρώτη αίτηση Δεκέμβριο, διότι όπως γνωρίζουμε η πληρωμή του επιδόματος ξεκινάει πάντα τον επόμενο μήνα από τον μήνα υποβολής της αίτησης.

Προσοχή: Το διπλάσιο πόσο θα πληρωθεί ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ, δεν θα συνεχίσει και στις επόμενες πληρωμές.