Φορολογικές δηλώσεις. Έρχεται παράταση προθεσμίας υποβολής.

2021-07-07

Φορολογικές δηλώσεις. Έρχεται παράταση προθεσμίας υποβολής.

Ενδεχόμενο παράτασης των Φορολογικών δηλώσεων του ετους 2021 για τα εισοδήματα του έτους 2020 εξετάζεται από τις φορολογικές αρχές της χώρας.


Παρόλο πού  κοντεύει ένα δίμηνο από την έναρξη υποβολής των Φορολογικών δηλώσεων, μόλις 1 στους 3 έχει υποβάλει την φορολογική του δήλωση για τα εισοδήματα του έτους 2020. Ο λόγος είναι πως συνεχίζουν να λείπουν οι αποδοχές των φορολογουμένων από τους ανάλογους κωδικούς στη φορολογική δήλωση. Κυρίως αυτό αφορά τα επιδόματα λόγω έκτακτων μέτρων,  δηλαδή δεν έχουν ενημερωθεί μέχρι στιγμής οι κωδικοί που θα φιλοξενούν τις αποδοχές από τις αποζημιώσεις του ειδικού σκοπού των 534 ευρώ, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να υποβληθεί η φορολογική δήλωση. 

Επίσης προβλήματα εμφανίζονται στις δηλώσεις των αποδοχών από τα ενοίκια, τα όποια ήταν αρκετά μειωμένα σε περισσότερες περιπτώσεις.

 Η παράταση ενδέχεται να δοθεί ακόμη και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζουμε πως αρχικά η προθεσμία υποβολής των Φορολογικών δηλώσεων είναι 27 Αυγούστου 2021. 

Φέτος αλλάζει το έντυπο Ε3, καθώς θα δηλωθούν ενισχύσεις που έχουν δοθεί από το κράτος στους εργαζόμενους λόγω της πανδημίας.
Υπενθυμίζεται πώς τα πόσα ενίσχυσης ειναι αφορολόγητα. Δεν θα φορολογηθούν τα έσοδα από από αποζημιώσεις ειδικού σκοπού (534 ευρώ και 800 ευρώ), οι αποζημιώσεις εργαζομένων Τουρισμού και ενισχύσεις πληγέντων από την κακοκαιρία.  

Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ: 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν στην Ρόδο με την επιταγή του Κοινωνικού Τουρισμού - Δείτε την ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας.

Αρχίσαν τους διακοπές οι δικαιούχοι των επιταγών του Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ με το ενισχυμένο πρόγραμμα 2023-2024 που θα ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023, ενώ υπενθυμίζεται ότι και φέτος επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.