Έξτρα 1,5 δόση του επιδόματος παιδιού Α21: Δεν θα δοθεί το Πάσχα 2023

2023-04-01
Τι ισχύει πραγματικά για την 1,5 επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού Α21,  που έχει δοθεί στους δικαιούχους Πάσχα και Χριστούγεννα 2022 μαζί με το διπλό ΚΕΑ και προσαύξηση στα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας;
Η συντακτική μας ομάδα λαμβάνει πάρα πολλά μηνύματα πολιτών που ρωτούν με αγωνία αν θα πληρωθούν και φέτος το Πάσχα την έξτρα 1,5 δόση του επιδόματος παιδιού Α21,  διπλό ΚΕΑ και δώρο στο επίδομα αναπηρίας. 

Επειδή  προσπαθούμε πάντα να παρέχουμε μόνο έγκυρη ενημέρωση θα θέλαμε να απαντήσουμε με αυτό το άρθρο σε όλους τους δικαιούχους των αναφερόμενων επιδομάτων πως δεν έχει ανακοινωθεί  μέχρι στιγμής από καμιά επίσημη πηγή πως θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση το Πάσχα 2023 στους δικαιούχους ΚΕΑ,  επιδόματος παιδιού και προνοιακών επιδομάτων. 

Αντιθέτως η κυβέρνηση έχει αναφερθεί πως δεν θα υπάρξει επανάληψη της καταβολής του έκτακτου επιδόματος ενόψει Πάσχα.

«Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κάποιο μαζικό δημοσιονομικό πακέτο».

Έχουμε αφήσει ένα πολύ μικρό περιθώριο, κάποιες μικρές ρυθμίσεις από εδώ και από εκεί που είναι αναγκαίες και που κάθε φορά γίνονται, κάθε φορά έχουμε ρυθμίσεις αλλά τίποτε προεκλογικό με τον χαρακτήρα του κομματικού προεκλογικού δεν πρόκειται να γίνουν. Ο πρωθυπουργός το είπε με σαφήνεια και εγώ ως υπεύθυνος δημοσιονομικής πολιτικής σας επαναλαμβάνω τα ίδια».

Σε ότι αφορά την πληρωμή του Market Pass 

Η δεύτερη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου, αφορά μόνο τους δικαιούχους που επέλεξαν την άυλη κάρτα και θα είναι για τον μήνα Απρίλιο, δηλαδή θα είναι το ποσό ενός μήνα.

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν καμιά ενέργεια, διότι τα χρήματα θα πιστωθούν αυτόματα στη κάρτα που διαθέτουν.

Σε ότι αφορά πληρωμή όσων επέλεξαν πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου και θα αφορά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο και δεν θα υπάρξει άλλη πληρωμή για αυτούς τους δικαιούχους. Εκτός και αν δωθεί παράταση στο συγκεκριμένο μέτρο στήριξης.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις