Έρχονται νυχτερινό ρεύμα το μεσημέρι και νέα επιδότηση για ηλεκτρικές συσκευές

2024-05-15

Μαζί με το νυχτερινό ρεύμα δεν αποκλείεται να έρθει και ένα πρόγραμμα επιδοτήσεων αγοράς «έξυπνων» οικιακών συσκευών.

Νυχτερινό ρεύμα το μεσημέρι ετοιμάζει το υπουργείο Ενέργειας, καθώς τις μεσημεριανές ώρες που η παραγωγή των ΑΠΕ κορυφώνεται λόγω της μέγιστης απόδοσης των φωτοβολταϊκών, ο Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) αναγκάζεται να βγάλει εκτός συστήματος μονάδες ΑΠΕ για να ισορροπήσει την παραγωγή με τη ζήτηση και να αποτρέψει φαινόμενα μπλακ άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Οι νέες ώρες του νυχτερινού τιμολογίου προβλέπεται να μεταφερθούν μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ.

Η μετατόπιση της ζήτησης τις ώρες που οι ΑΠΕ δουλεύουν στο φουλ θα περιορίσει την ανάγκη περικοπών πράσινης ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να έρθει και ένα πρόγραμμα επιδοτήσεων αγοράς «έξυπνων» οικιακών συσκευών ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να θέτουν τις συσκευές σε λειτουργία από απόσταση, αφού οι νέες ώρες του νυχτερινού τιμολογίου προβλέπεται να μεταφερθούν μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ., που είναι εργάσιμες ώρες. Τα μέτρα θα οριστικοποιηθούν σε συνεργασία με τη ΡΑΑΕΥ και τον ΔΕΔΔΗΕ και θα λάβουν τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης.

Το νυχτερινό τιμολόγιο σήμερα έχει χειμερινό και θερινό ωράριο. Το χειμερινό ισχύει το διάστημα από την 1η Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου και για τις ώρες 02.00 με 08.00 και 15.00 με 17.00. Το θερινό ισχύει από την 1η Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου και αφορά τις ώρες 11 το βράδυ με 7 το πρωί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρεύμα: Γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ χρειάζεται τα τηλέφωνα των καταναλωτών για τις μετρήσεις κάθε μήνα

Απαλλαγή τελών κινητής τηλεφωνίας: Κάνε αίτηση για να γλυτώσεις το χαράτσι του παρόχου σου

ΔΕΗ: Τέλος στους έναντι λογαριασμούς - Τέλος στο νυχτερινό τιμολόγιο - Τι αλλάζει στο ΚΟΤ

Μέχρι και 3 χιλ. ζεστά στο IBAN αν "καρφώσεις" στην εφορία έναν φοροφυγά

Έρχονται αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα και μέτρα στήριξης σε όσους έχουν παιδιά

Πρόσφατες δημοσιεύσεις