Επιταγή για τα βιβλία της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) 2024 - Πότε οι αιτήσεις - Ποιοι οι δικαιούχοι

2024-06-15

Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για τα βιβλία της ΔΥΠΑ - Φετινοί δικαιούχοι και αξία της επιταγής

Οι επιταγές για αγορά βιβλίων της Δ.ΥΠ.Α θα λάβουν και φέτος οι δικαιούχοι, αφού θα κάνουν αιτήσεις και θα είναι στη λίστα των τελικών δικαιούχων.

Οι αιτήσεις για τα βιβλία της Δ.ΥΠ.Α αναμένεται να ανοίξουν αρχές Αυγούστου και η αξία κάθε επιταγής θα είναι 25 ευρώ και για τον δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο. Έτσι μια οικογένεια τεσσάρων ατομων μπορεί να λάβει επιταγές αξίας 100 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Προσοχή: Όσοι έχουν επιλεχθεί στο πρόγραμμα 2023 και δεν έχουν χρησιμοποιήσει τις επιταγές τους, δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο 2024.

Δικαιούχοι και φέτος θα είναι εργαζόμενοι και άνεργοι και το εισόδημα τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ , εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι αν είναι άγαμοι πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.

Δικαιούχοι της επιταγής για τα βιβλία της ΔΥΠΑ αναλυτικά:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • εργαζόμενοι ασφαλισμένοι λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο χρονικό διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Η επιταγή θα είναι σε μορφή ενός μοναδικού αριθμού και μπορεί να χρησιμοποιεί για την αγορά λογοτεχνικών βιβλίων, κάποια βιβλιοπωλεία δίνουν δυνατότητα αγοράς και σχολικών ειδών και ξενόγλωσσων βιβλίων, αν και Δημόσια πρόσκληση αναφέρει ότι η επιταγή προσδιοριζεται μόνο για τα βιβλία λογοτεχνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Φορολογική δήλωση 2024: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή στο Taxisnet

Νέο τραπεζικο χαράτσι 10 ευρώ - Ποια τράπεζα το επέβαλε

ΔΥΠΑ: Ευκαιρία για εκπαίδευση με αμοιβή, ασφάλιση, επίδομα στέγασης και επίδομα σίτισης - Όλες η πληροφορίες

Eurobank: Πως να γλιτώσετε το χαράτσι 7 ευρώ σε καταθετικό λογαριασμό

Ξανά στο θρανίο με.... αμοιβή μέχρι 148 ευρώ την εβδομάδα - Ανοίγουν οι αιτήσεις για τις σχολές ΔΥΠΑ

Καταναλωτικό δάνειο με Εγγύηση EIF: Από 300 μέχρι 50.000 ευρώ για αναβάθμιση κατοικίας ή αγορά αυτοκινήτου

***Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις