Επιταγή ακρίβειας με το "μοντέλο" Χριστουγέννων: Ενίσχυση η κοροϊδία

2022-03-09
Πληθαίνουν οι πληροφορίες πώς η ερχόμενη Πασχαλινή ενίσχυσή  η οπως την έχει ονομάσει ο Πρωθυπουργός "Επιταγή ακρίβειας " θα ακολουθήσει και πάλι το μοντέλο Χριστουγέννων και θα είναι σε μορφή Διπλάσιου Εγγυημένου Εισοδήματος και χρηματική ενίσχυσή των χαμηλοσυνταξιούχων και ΑΜΕΑ. 
Αν τελικά επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, η "ανακούφιση " , ειδικά σε ότι αφορά περισσότερους από τους δικαιούχους ΚΕΑ,  θα είναι κοροϊδία. 
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όσους παίρνουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις, πώς οι δικαιούχοι ΚΕΑ, ειδικά όσες οικογένειες παίρνουν επίδομα παιδιού Α21,  λόγω το ότι το συγκεκριμένο επίδομα θεωρείται εισόδημα, αφαιρείται από το ποσό ενίσχυσης,  με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι ΚΕΑ με παιδιά να λαμβάνουν αστεία ποσά των 100, 50, 20 ευρώ.  

Επίσης αφαιρούνται και άλλα επιδόματα από το τελικό ποσό, όπως για παράδειγμα το επίδομα θέρμανσης και άλλες παροχές. 
Οπότε με διπλασιασμό του ΚΕΑ οι δικαιούχοι αυτοί θα λάβουν επιπλέον ποσό των 20 η 50 ευρώ σαν "ενίσχυση ", προφανώς για να αγοράσουν καραμέλες για τα παιδιά τους,  διότι μόνο για αυτές θα φθάσει η "Επιταγή ακρίβειας " της Κυβέρνησης. 

Ας θυμίσουμε στο Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων επίσης,  πώς πρόσφατα λόγω σφαλμάτων της πλατφόρμας δεν υπολογίστηκε σωστά το ποσό ενίσχυσης και τώρα αφαιρούνται τα αχρεωστήτως καταβληθέντα από χιλιάδες δικαιούχους με παιδιά.  Άρα σαν ενίσχυση θα λάβουν και αυτές οι οικογένειες ποσά των 20 και 50, μπορεί και 10 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις. 
Στην ουσία η πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα θα βρεθεί στο έλεος των ανατιμήσεων,  πού γίνονται όλο και πιο δυσβαστακτες,  χωρίς καμιά στήριξη η στήριξη κυριολεκτικά ψίχουλα. 
Σε ότι αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους χιλιάδες δικαιούχοι δεν είδαν ποτέ τα 250 ευρώ,  πού τους υποσχέθηκαν, παρολο πού πληρούν όλα τα κριτήρια. 

Δεν έχουν καν λάβει απάντηση στην ένσταση,  πού έχουν κάνει.  

Έντονη κριτική γίνεται και από την Θεανώ Φωτίου, που ήταν καλεσμένη του Ionian tv και της δημοσιογράφου Νατάσσας Πατρινού και ανέφερε συγκεκριμένα:

Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας τεράστιας στεγαστικής και επισιτιστικής κρίσης.
Η κυβέρνηση έκοψε από 7.800 ανασφάλιστους ανάπηρους το επίδομα αναπηρίας για τον μήνα Φεβρουάριο αλλά και τα σχολικά γεύματα στον Ασπρόπυργο.

• Η ελπίδα μας είναι τα αντιπολεμικά κινήματα στη Ρωσία και σε όλη την Ευρώπη. Μακάρι το κουτί της πανδώρας που άνοιξε με την επέμβαση στην Ουκρανία να κλείσει με τις λιγότερες απώλειες. Ο πόλεμος επηρεάζει και τη χώρα μας σε πολλούς τομείς: εξαγωγές, επενδύσεις, τουρισμό και ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου.

• Μέχρι τώρα, η Ελλάδα δεν συμμετείχε σε στρατιωτικές αποστολές και αυτό το «έσπασε» ο κ. Μητσοτάκης που αποφάσισε να στείλει χιλιάδες καλάσνικοφ στην Ουκρανία.

 
• Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας τεράστιας στεγαστικής και επισιτιστικής κρίσης. Από τα 4,2 εκατ. νοικοκυριά τα 2 εκατ. πληρώνουν παραπάνω από τα μισά του εισοδήματος τους για στεγαστικές ανάγκες. Τα εισοδήματα τελειώνουν στις δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται τα κόκκινα δάνεια, κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά- έχουν αυξηθεί τρομακτικά τα θύματα από πυρκαγιές εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Όλη αυτή η κατάσταση είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στην κοινωνική συνοχή.

• Η κυβέρνηση κωφεύει στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του φπα στα τρόφιμα την ώρα που ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί, αλλά και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ενίσχυση των εισοδημάτων, δωρεάν 300 kWh στα ευάλωτα νοικοκυριά και επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος και κάρτα αλληλεγγύης και τρόφιμα όπως είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

• Η κυβέρνηση κατάφερε με κόλπα να μειώσει τους οφελούμενους του Ελάχιστου Εγγυγημένου Εισοδήματος κατά 30.000. Ενώ πρόσφατα το έκοψαν από οικογένειες επειδή έπαιρναν το επίδομα παιδιού. 

• Επιπλέον, έκοψε από 7.800 ανασφάλιστους ανάπηρους το επίδομα αναπηρίας για τον μήνα Φεβρουάριο αλλά και τα σχολικά γεύματα στον Ασπρόπυργο, που είναι κυρίως παιδιά Ρομά. 

• Αντί να προχωρήσει σε στοχευμένα μέτρα, παίρνει οριζόντια, πράγμα που σημαίνει ότι δίνει 50 ευρώ επιδότηση ρεύματος τόσο σε αυτόν που έχει εισόδημα 7.000 όσο και σε αυτόν που έχει εισόδημα 200 ευρώ. Ενώ χάρισε τον ΕΝΦΙΑ σε αυτούς που έχουν περιουσία αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ, για οποιοδήποτε άλλο μέτρο προβάλλει δήθεν το επιχείρημα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης εφαρμόζει ένα άτυπο μνημόνιο αφού η Ευρώπη, λόγω και των τελευταίων εξελίξεων, θα αναβάλλει την εφαρμογή του δημοσιονομικού συμφώνου σταθερότητας.

Το πρόγραμμα του Υπ. Τουρισμού «Τουρισμός για όλους» θα ξεκινήσει νωρίτερα φέτος. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Ιουνίου, ενώ η κλήρωση θα γίνει μια εβδομάδα περίπου μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.

Ανοικτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024, από την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59, για όσους δικαιούχους και παρόχους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν την αίτησή τους πριν τη λήξη της προθεσμίας την περασμένη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Από σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 μέχρι και την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Από τις 23:59 της Δευτέρας 5 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2023 δεν μπορούν να κάνουν αίτηση, καθώς, όπως ήταν προγραμματισμένο η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ μέσω του gov.gr δεν δεχόταν άλλες.