Επιταγή ακρίβειας 2024: Ξανά στο παρασκήνιο, αλλά για λίγους και μετά από μήνες - Ποιους αφορά

2024-06-20
Θα δοθεί έκτακτο επίδομα/ επιταγή ακρίβειας όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το επίδομα ακρίβειας ήρθε ξανά στο παρασκήνιο και φαίνεται πως οι σίγουροι δικαιούχοι θα είναι και πάλι οι συνταξιούχοι που θα λάβουν ποσά από 100 μέχρι 200 ευρώ στο τέλος της χρονιάς. Τι θα ισχύει για όλους τους υπόλοιπους ευάλωτους οικονομικά πολίτες θα δείτε παρακάτω. 
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Ανακοινώθηκε έκτακτο επίδομα/ επιταγή ακρίβειας

Το επίδομα αυτό θα δοθεί στο τέλος του 2024, και ειδικότερα πριν τα Χριστούγεννα, σε όσους δεν θα πάρουν αύξηση στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς.

100, 150 ή 200 ευρώ θα λάβουν περίπου 750.000 συνταξιούχοι που δεν θα πάρουν αύξηση στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς. Η οικονομική ενίσχυση έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό και θα πληρωθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα. 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Τι ισχύει για τα έκτακτα επιδόματα σε μορφή επιταγής ακρίβειας, διπλό ΚΕΑ και 1,5 έξτρα δόση του επιδόματος παιδιού Α21

Από εδώ και πέρα δεν θα υπάρξει Δώρο Πάσχα και Χριστούγεννα στους  ΑμεΑ, ούτε 1,5 επιπλέον δόση του επιδόματος παιδιού Α21, ούτε διπλό ΚΕΑ. Αυτή τη κατεύθυνση υπό πιέσεις της ΕΕ έχει λάβει η κυβέρνηση και ελπίζουμε να αλλάξει αυτό.  

Το οικονομικό επιτελείο δεν θα διανείμει πλέον ούτε ένα ευρώ για αυτες τις παροχές από την υπέρβαση των φορολογικών εσόδων, που καταγράφεται στον Προϋπολογισμό, προκειμένου αυτά τα χρήματα να μπορεί να τα διαθέσει το 2025 σε μόνιμες φοροελαφρύνσεις.

Από του χρόνου οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε. βάζουν φρένο στην παροχολογία και απαγορεύουν «δώρα» αν προκύψει υπερπλεόνασμα. Στο μέλλον οι όποιες ενισχύσεις πρέπει να προϋπολογίζονται σε ετήσια ή μόνιμη βάση και όχι να ανακοινώνονται μεσούσης της χρονιάς σαν πρόσθετα μέτρα για έκτακτους λόγους και σκοπούς – ούτε φυσικά ως προεκλογικές παροχές πριν από τις κάλπες.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Πρόσφατες δημοσιεύσεις