Επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών: Ξεπαγώνει το πρόγραμμα - Προϋπόθεση που θα βγάλει εκτός πολλούς δικαιούχους

2022-05-08

Αναζήτηση 

Βάσει των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού και στη συνέχεια των αρμόδιων Υπουργών,  μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή υποβολής των αιτήσεων για την επιδότηση αντικατάστασης των παλιών ηλεκτρικών συσκευών.
Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι τα εξής:

- Αρχικό ποσό επιδότησης: 100 εκατ. €

- Αφορά: 200.000 νοικοκυριά

- Μέση επιδότηση: 500 €

- Ετήσια μείωση ρεύματος: 150 - 300 € (οικονομία 30%)

- Δυνατότητα αντικατάστασης: Έως και 3 συσκευές

- Αφορά:

* Κλιματιστικά

* Ψυγεία

* Καταψύκτες

Δεν αφορά:

* Κουζίνες

* Πλυντήρια ρούχων & πιάτων

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά, με τη σχετική πλατφόρμα να αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

- Δηλώνονται:

* Συσκευές προς αντικατάσταση

* ΑΦΜ

* Λογαριασμός IBAN

- Με υποβολή αίτησης: Εκπτωτικό κουπόνι

- Επιδότηση: 30% έως 50% ανά νοικοκυριό

- Προϋποθέσεις:

* Αντικατάσταση συσκευών με νέας τεχνολογίας

* Οι παλαιές συσκευές να λειτουργούν

- Κριτήρια:

* Εισοδηματικά & κοινωνικά

(ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές, πολύτεκνοι κτλ.)

Η επιδότηση θα αφαιρείται από το κατάστημα δηλαδή το κατάστημα θα πουλάει τη συσκευή στον πελάτη αφαιρώντας την επιδότηση που δικαιούται.

Θα είναι ελεύθερη η επιλογή των συσκευών με μια προϋπόθεση οι συσκευές που θα αγοράζονται οι καινούργιες θα πρέπει να πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Υποχρεωτικά θα πρέπει να παραδίδεται η παλιά συσκευή η οποία θα πρέπει να λειτουργεί κιόλας και στη συνέχεια από το κατάστημα θα παραδίδεται στα συστήματα διαχείρισης ώστε να ανακυκλωθούν αυτές οι συσκευές.

Ο έλεγχος της λειτουργικότητας της συσκευής θα γίνεται από τον εξουσιοδοτημένο συνεργείο του καταστήματος, όταν θα έρθει για παραλαβή της από την οικεία του δικαιούχου.

Όπως καταλαβαίνουμε δεν μπορούμε να δώσουμε για ανακύκλωση σε αυτή τη περίπτωση μία "χαλασμένη " συσκευή, πού έχουμε για παράδειγμα στην αποθήκη.  

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Αυτά θα είναι τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Καμιά έκτακτη οικονομική, ούτε 1,5 δόση του επιδόματος παιδιού, ούτε διπλό ΚΕΑ, ούτε επιταγή ακρίβειας φέτος τα Χριστούγεννα.

Αλλαγή τελευταίας στιγμής ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στις προϋποθέσεις χορήγησης του φετινού επιδόματος θέρμανσης, ανεβάζοντας αρκετά τα όρια εισοδήματος για οικογένειες με παιδιά.

Με το ξεπάγωμα των τριετιών, που ήταν το μέτρο-έκπληξη που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον βασικό μισθό των 780 ευρώ θα έχουν ετήσιο όφελος έως 1.092 ευρώ, ανάλογα με το μήνα που θα συμπληρώσουν την πρώτη ή την επόμενη τριετία της προϋπηρεσίας...

Το επίδομα θέρμανσης 2023-2024 αναμένεται να έχει τις ίδιες προϋποθέσεις και ποσά με το περσινό επίδομα και όπως κάθε χρόνο η πρώτη δόση θα πληρωθεί προκαταβολικά αρχές Δεκεμβρίου.