Επιδότηση ρεύματος- Αυξάνεται η κρατική Επιδότηση - Ποιους μήνες αφορά - Πώς θα εφαρμοστεί

2021-11-14
Αυξάνεται περαιτέρω η κράτηση επιδότηση στο ρεύμα για όλα τα νοικοκυριά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.  Η επιδότηση φτάνει στα 39 ευρώ για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες για όλους τους καταναλωτές και στα 45 ευρώ για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. 

 

Όπως είχαμε αναφέρει στο παλιότερο άρθρο η επιδότηση για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ήταν 18 ευρώ και υπερδιπλασιάζεται πλέον στα 39 ευρώ το μήνα για τις 300 πρώτες κιλοβατώρες. Για τους δικαιούχους Κ.Ο.Τ. η αντίστοιχη έκπτωση ανέρχεται στα 45 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας η έκπτωση θα εφαρμοστεί στους εκκαθαριστικους λογαριασμούς των καταναλωτών και θα αφορά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. 

Το ποσό αυτό θα εμφανίζεται ως "Πίστωση Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης" στις ανταγωνιστικές χρεώσεις του εκκαθαριστικού λογαριασμού.

Ήδη από το λογαριασμό Οκτωβρίου και για καταναλώσεις από 1/9 υπάρχει έκπτωση στο πλαίσιο κρατικής επιδότησης, η οποία και υπερδιπλασιάζεται πλέον στα 39 ευρώ.

Επίσης ανέφερε πως η κρατική παρέμβαση και στήριξη θα διαρκέσει όσο διάστημα χρειαστεί σε περίπτωση πού η ενεργειακή κρίση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. 
Η επιδότηση θα αφορά όλους τους καταναλωτές, ανεξάρτητα τον προμηθευτή,  που έχουν επιλέξει. Οι καταναλωτές δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια ενέργεια. Η έκπτωση θα εφαρμοστεί στους λογαριασμούς τους αυτόματα από τον προμηθευτή.

Θα πρέπει να σημειωθεί όμως πως όσοι καταναλωτές έχουν λάβει τους λογαριασμούς τους το τελευταίο διάστημα έχουν διαπιστώσει πως υπάρχουν τεράστιες χρώσεις της ρήτρας προσαρμογής ΟΤΣ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τεραστία αύξηση στον σύνολο του λογαριασμού πάρα την επιδότηση στο ρεύμα και δεν υπάρχει κάποια παρέμβαση για αυτό.

Κάθε εταιρεία χρεώνει κατά το δοκούν ρήτρα αναπροσαρμογής, δηλαδή το μέσο μεταφοράς στους καταναλωτές όλων των επισφαλειών και στρεβλώσεων της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, είτε πρόκειται για καθετοποιημένες εταιρείες (που είναι και παραγωγοί και συμμετέχουν στη χονδρική) είτε μόνο για προμηθευτές - εμπόρους.

Οι επιδοτήσεις / εκπτώσεις -όσο κι αν γράφονται και σβήνονται από την κυβέρνηση το ύψος τους και το ποσό χρηματοδότησής τους από τα δικαιώματα των ρύπων- δεν μπορούν να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων, όπως επαγγέλλονταν.  

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο εταιρικό μας blog

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικων δελτίων από τους υποψήφιους για την εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση με την τελική ημερομηνία λήξης προθεσμίας να είναι Πέμπτη 18.07.2024.