Επίδομα βενζίνης: Τι θα γίνει τελικά με όσους δεν έχουν NFC στο κινητό τους και δεν μπορούν να πληρώσουν

2022-05-25

Σε πρόβλημα που υπάρχει για δικαιούχους του βοηθήματος για τα καύσιμα, λόγω του ότι δεν διαθέτουν smartphone για να «κατεβάσουν» την ψηφιακή κάρτα καυσίμων, στην οποία το ποσό είναι 5 ευρώ μεγαλύτερο από ότι στις άλλες μορφές επιδότησης αναφέρθηκε ο Θόδωρος Σκυλακάκαης στη πρωινή εκπομπή, λεγοντας πως καθώς δεν μπορεί να υπάρξει άλλη παρέμβαση για ακύρωση της κάρτας, η προτεινόμενη λύση σε όσους δικαιούχους δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ψηφιακή κάρτα, είναι «να κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό ενός άλλου προσώπου, ενός φίλου τους και να βάλουν τα χαρακτηριστικά τα δικά τους, ώστε να εγκριθεί το ποσό. Μετά, θα πρέπει να γίνει μια επίσκεψη μαζί με το κινητό αυτό στο πρατήριο καυσίμων και εκεί μπορεί να εξαντληθεί το ποσό της επιδότησης με ένα γέμισμα, 45 ευρώ είναι το συνολικό ποσό».

Πρέπει δηλαδή να υπάρχει κάποιος στην οικογένεια η κάποιος φίλος που να έχει τηλέφωνο με NFC. Αυτό σημαίνει ότι την κάρτα δεν θα την ενεργοποιήσουμε στο τηλέφωνο που μας ήρθε το μήνυμα αλλά στο τηλέφωνο που με την τεχνολογία NFC. 

Πως το κάνουμε:

  • έρχεται το μήνυμα ότι η virtual κάρτα είναι έτοιμη και σας γράφει ότι το προσωρινό password είναι στις θέσεις πχ 2,4,5,12,15,17
  • πάτε στο email που δηλώσατε και με αυτή την λογική βρίσκετε το password από το πινακάκι που είχε έρθει με τις θέσεις πάνω και τα νούμερα κάτω.
  • αντιγράφουμε κάπου το password. Το user name το βρίσκουμε στο ίδιο mail πιο πάνω. Οπότε έχουμε το username και password των στοιχειών του e - banking
  • κατεβάζουμε την εφαρμογή του alpha mobile η Viva Wallet στο τηλέφωνο που έχει NFC και μπαίνουμε με αυτά τα στοιχεία στο ebanking
  • γίνονται κάποιες ταυτοποιήσεις από την τράπεζα με sms στο κινητό που είχατε δηλώσει αλλά βάζετε αυτούς τους αριθμούς στο κινητό με το NFC
  • συνδέεστε και σας ζητάει να αλλάξετε το προσωρινό Password με έναν δικό σας και το κάνετε
  • είστε έτοιμοι! Μέσα στην εφαρμογή θα δείτε την κάρτα
  • εκεί κάπου από κάτω θα έχει σήμα που λέει "σύνδεση με G-Pay"
  • πατάμε το g-pay και προχωράμε συναινώντας στους όρους και στο τέλος θα συνδεθεί η κάρτα και μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί με ανοικτό το NFC ανέπαφα αφού την επιλέξουμε από το g-pay ως προεπιλεγμένη.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Το πρόγραμμα του Υπ. Τουρισμού «Τουρισμός για όλους» θα ξεκινήσει νωρίτερα φέτος. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Ιουνίου, ενώ η κλήρωση θα γίνει μια εβδομάδα περίπου μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.

Ανοικτή θα παραμείνει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024, από την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59, για όσους δικαιούχους και παρόχους δεν πρόλαβαν να υποβάλουν την αίτησή τους πριν τη λήξη της προθεσμίας την περασμένη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Από σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 μέχρι και την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.