Επίδομα στέγασης: Πληρωμή Φεβρουάριου - Πότε μπαίνουν τα χρήματα - Τι ισχύει για την παράταση αιτήσεων

2022-02-05

Τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, που είναι Δευτέρα 28 Φεβρουάριου είναι προγραμματισμένη ημέρα πληρωμής του Επιδόματος Στέγασης για τους δικαιούχους που είχαν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Ιανουάριο.   

Όπως κάθε μήνα η καταβολή του επιδόματος θα ξεκινήσει την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και είναι Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου. 

Όπως είχαμε ανακοινώσει νωρίτερα έχει δοθεί παράταση στις αιτήσεις των δικαιούχων, πού έπρεπε να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τέλος Ιανουαρίου, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν, διότι λόγω προβλήματος στο σύστημά έχει αργήσει πολύ η ακύρωση των αιτήσεων τους και λόγω καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Οι δικαιούχοι αυτοί θα πληρωθούν με τις αιτήσεις Δεκεμβρίου, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν ανανέωση στις αιτήσεις τους μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.  

Υπενθυμίζεται ότι:

α) Σε περίπτωση που έχει υποβληθεί εντός του Ιανουαρίου 2022 αίτηση απευθείας από τους αιτούντες, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

β) Εάν ο δικαιούχος είχε ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως είχε παραμείνει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε έχει ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης Δεκέμβριου και η αίτηση που έχει ξεκινήσει ο δικαιούχος έχει ακυρωθεί με την αλλαγή του μήνα αναφοράς.

Μέσα από την πλατφόρμα «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή» τα νοικοκυριά μπορούν να αντικαταστήσουν έως και τρεις παλιές ηλεκτρικές συσκευές, κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες, με νέες, καλύτερης ενεργειακής κλάσης και πολύ πιο αποδοτικές.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ (Power Pass) άφησε πρόσφατα στο ραδιοφωνικό σταθμό στα Παραπολιτικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής από την 1η Ιουλίου στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών έδωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο MEGA.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι νέες ψηφιακές εφαρμογές που υποστηρίζουν την υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας είναι διαθέσιμες στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, ενόψει της πρώτης εφαρμογής της Κάρτας από 1ης Ιουλίου για το σύνολο των τραπεζών της χώρας και τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για την επιστροφή μέχρι 600 ευρώ στους καταναλωτές, πού είχαν πρόσθετες επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς ρεύματος σε μορφή ρήτρας αναπροσαρμογής.
Υπενθυμίζεται πώς η υποβολή των αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι 30 Ιουνίου και η πληρωμή των δικαιούχων θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου.