Επίδομα στέγασης: Πληρωμή Φεβρουάριου - Πότε μπαίνουν τα χρήματα - Τι ισχύει για την παράταση αιτήσεων

2022-02-05

Τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, που είναι Δευτέρα 28 Φεβρουάριου είναι προγραμματισμένη ημέρα πληρωμής του Επιδόματος Στέγασης για τους δικαιούχους που είχαν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Ιανουάριο.   

Όπως κάθε μήνα η καταβολή του επιδόματος θα ξεκινήσει την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και είναι Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου. 

Όπως είχαμε ανακοινώσει νωρίτερα έχει δοθεί παράταση στις αιτήσεις των δικαιούχων, πού έπρεπε να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τέλος Ιανουαρίου, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν, διότι λόγω προβλήματος στο σύστημά έχει αργήσει πολύ η ακύρωση των αιτήσεων τους και λόγω καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Οι δικαιούχοι αυτοί θα πληρωθούν με τις αιτήσεις Δεκεμβρίου, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν ανανέωση στις αιτήσεις τους μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.  

Υπενθυμίζεται ότι:

α) Σε περίπτωση που έχει υποβληθεί εντός του Ιανουαρίου 2022 αίτηση απευθείας από τους αιτούντες, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

β) Εάν ο δικαιούχος είχε ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως είχε παραμείνει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε έχει ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης Δεκέμβριου και η αίτηση που έχει ξεκινήσει ο δικαιούχος έχει ακυρωθεί με την αλλαγή του μήνα αναφοράς.