Επίδομα στέγασης: Πληρωμή Φεβρουάριου - Πότε μπαίνουν τα χρήματα - Τι ισχύει για την παράταση αιτήσεων

2022-02-05

Τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, που είναι Δευτέρα 28 Φεβρουάριου είναι προγραμματισμένη ημέρα πληρωμής του Επιδόματος Στέγασης για τους δικαιούχους που είχαν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Ιανουάριο.   

Όπως κάθε μήνα η καταβολή του επιδόματος θα ξεκινήσει την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και είναι Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου. 

Όπως είχαμε ανακοινώσει νωρίτερα έχει δοθεί παράταση στις αιτήσεις των δικαιούχων, πού έπρεπε να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τέλος Ιανουαρίου, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν, διότι λόγω προβλήματος στο σύστημά έχει αργήσει πολύ η ακύρωση των αιτήσεων τους και λόγω καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Οι δικαιούχοι αυτοί θα πληρωθούν με τις αιτήσεις Δεκεμβρίου, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν ανανέωση στις αιτήσεις τους μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.  

Υπενθυμίζεται ότι:

α) Σε περίπτωση που έχει υποβληθεί εντός του Ιανουαρίου 2022 αίτηση απευθείας από τους αιτούντες, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

β) Εάν ο δικαιούχος είχε ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως είχε παραμείνει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε έχει ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης Δεκέμβριου και η αίτηση που έχει ξεκινήσει ο δικαιούχος έχει ακυρωθεί με την αλλαγή του μήνα αναφοράς.

Ολοκληρώνεται η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό 2023 - 2024 με την προθεσμία να εκπνέει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 5 Ιουνίου.

Τελευταία πληρωμή για το φετινό επίδομα θέρμανσης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου 2023 για τους δικαιούχους του επιδόματος που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο και στις 10 Αυγούστου για τους δικαιούχους που το είδος θέρμανσης που χρησιμοποιούν είναι η τηλεθέρμανση.

Όλα τα Επιδόματα ΔΥΠΑ σε μακροχρόνια ανέργους άνω των 12 μηνών από 200 μέχρι 300 ευρώ. Δείτε τα κριτήρια, προϋποθέσεις και διαδικασία για να μην χάνετε κανένα επίδομα η παροχή, που ίσως δικαιούστε.

Συγκεκριμένα μετά το κλείσιμο των αιτήσεων για τον Κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) πρόκειται να δημοσιευτεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με κριτήρια και προϋποθέσεις για τον Τουρισμό για όλους 2023, που και φέτος θα λειτουργεί με την ψηφιακή άυλη κάρτα, που θα εγκατασταθεί στο κινητό.