Επίδομα παιδιού: Τέθηκε ξανά σε λειτουργία η πλατφόρμα των αιτήσεων - Πότε είναι η επόμενη πληρωμή;

2021-11-30
Έχει ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 για τους δικαιούχους του έτους 2021, όπως ανακοινώθηκε απο τον ΟΠΕΚΑ. 
Σημειώνεται πως οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν όσοι δεν έχουν κάνει μεχρι στιγμής την αίτηση για να λάβουν το επίδομα τούς στην επόμενη πληρωμή για τους μήνες που δικαιούνται. Επίσης όσοι έχουν υποβληθείσα αίτηση και λαμβάνουν κανονικά το επίδομα,  μπορούν να κάνουν τροποποίηση των Γενικών στοιχείων τους η να προσθέσουν νέο τέκνο, που γεννήθηκε πρόσφατα. 

 Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2021

Ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει ότι σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2021 άνοιξε και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει την αίτηση Α21 για το έτος 2021 μπορούν να την υποβάλλουν στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2020.

Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Επίδομα Παιδιού εδώ 

Το Επίδομα Παιδιού του Ιανουαρίου 2022 ( τελευταία δόση του έτους 2021 για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο) θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις στο εταιρικό μας blog

Μάθετε πρώτοι τα νέα!

Ποιοι δικαιούχοι θα χρειαστεί να υποβάλλουν ξεχωριστή αίτηση για να λάβουν τον Δεκέμβριο την "Επιταγή ακρίβειας " και ποιοι δικαιούχοι θα την λάβουν αυτόματα στον λογαριασμό τους.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο «Σπίτι μου - στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία και άλλες διατάξεις», στο οποίο περιλαμβάνονται οι τέσσερις δράσεις στεγαστικής πολιτικής του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για παροχή φθηνής στέγης.