Επίδομα παιδιού: Πληρώνεται η Β δόση - Προς κατάργηση η έξτρα 1,5 δόση

2024-05-17
Η Β (δεύτερη) δόση του επιδόματος παιδιού θα καταβληθεί στους δικαιούχους 30 Μαΐου και θα συμπεριλαμβάνει μόνο όσους έχουν υποβάλει την αίτηση και έχουν εγκριθεί τσ τυχόν δικαιολογητικά από τον ΟΠΕΚΑ. 
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Το επίδομα παιδιού πληρώνεται κάθε δίμηνο και η πληρωμή Μαΐου θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο για όσους έχουν πληρωθεί την πρώτη δόση και τους μήνες Ιανουάριο,  Φεβρουάριο,  Μάρτιο και Απρίλιο για όσους για Α,Β λόγο δεν πληρώθηκαν τέλος Μαρτίου. 

 Προς κατάργηση η έξτρα 1,5 δόση 

Στις 28 Μαρτίου έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή του έτους 2024 σε όσους δικαιούχους έχουν υποβάλλει την αίτηση μέχρι 11 Μαρτίου, οπότε και είχε κλείσει η πλατφόρμα, όπως γίνεται πριν από κάθε πληρωμή.

Η πληρωμή της δεύτερης δόσης του επιδόματος είναι προγραμματισμένη για την 31 Μαΐου (από 30 Μαΐου στα ΑΤΜ) και θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Δεν θα υπάρξει  1,5 επιπλέον δόση του επιδόματος παιδιού Α21.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Φαίνεται πως από δω και πέρα κόβονται οριστικά τα μέτρα στήριξης προηγούμενων ετών όπως Market pass, έξτρα 1,5 δόση στο επίδομα παιδιού Α21, διπλό ΚΕΑ και επιταγή ακρίβειας.

Μόνο τα τακτικά επιδόματα θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα παιδιού, Προνοιακά Επιδόματα για τα ΑμεΑ και τα ήδη υπάρχοντα επιδόματα ΔΥΠΑ. Με απόφαση τρίτων όμως "κόβονται" τα έκτακτα επιδόματα λόγω ακρίβειας.

 Συγκεκριμένα η κυβέρνηση βάζει οριστικά το τέλος στα έκτακτα επιδόματα, όπως Δώρο Πάσχα και Χριστούγεννα στους δικαιούχους επιδόματος παιδιού (1,5 έξτρα δόση), διπλό ΚΕΑ (που έχει γίνει μισό την τελευταία φορά που δόθηκε), Επιταγή ακρίβειας στους χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ, όπως και το Market Pass.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Εν μέσω πιέσεων από την ΕΕ για να υπάρχουν βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα η κυβέρνηση κόβει τα μέτρα στήριξης ευαλωτων πολιτών σε μορφή Εκτάκτων παροχών Πάσχα και Χριστούγεννα που έδινε τα τελευταία χρόνια σε μορφή επιταγής ακρίβειας.

Η νέα πολιτική αυτή σχετίζεται άμεσα με την ανάγκη να μειωθεί το χρέος που δημιουργήθηκε μετά την πανδημία και υποδεικνύεται από το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ.

Επίδομα παιδιού: Πληρώνεται η Β δόση 

Οι δικαιούχοι που δεν έχουν προλάβει να κάνουν την αίτηση μέχρι 11 Μαρτίου και όσοι για Α, Β λόγο δεν έχουν πληρωθεί την πρώτη δόση θα πληρωθούν αναδρομικά και τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, δηλαδή θα πληρωθούν τα ποσά επιδόματος των τεσσάρων μηνών.

Επίσης αναδρομικά θα πληρωθούν και όλοι υπόλοιποι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση Μάρτιο, αλλά δεν είχαν εγκριθεί ακόμα κάποια δικαιολογητικά που είχαν επισυνάψει στην αίτηση τούς. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων ειναι ανοιχτή για να υποβάλλουν την αίτηση οι δικαιούχοι και να μπορέσουν να κάνουν τροποποίηση η προσθήκη τέκνων όσοι έχουν ήδη υποβάλλει τις αιτήσεις τους. 

Επίδομα παιδιού Α21:  Κάθε πότε κάνεις αίτηση

Η αίτηση γίνεται μια φορά κάθε έτος και δεν υποβάλλεται ξανά. Οι αιτήσεις ανοίγουν πάντα αρχές της χρονιάς και συγκεκριμένα Φεβρουάριο η Μάρτιο και μας καλύπτουν για όλο το υπόλοιπο έτος.

Μόνο εάν υπάρχει λόγος τροποποίησης η προσθήκης κάποιου Εγγράφου πρέπει να υποβληθεί αίτηση δεύτερη φορά στο ίδιο έτος.

Μετά την υποβολή φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητικής το ποσό του επιδόματος επαναϋπολογίζεται με βάση το εισόδημα και τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται τότε αυτό συμψηφίζεται με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιταγές για τα βιβλία, εκδρομές και Δωρεάν διακοπές από τον ΟΠΕΚΑ - Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Το βοήθημα της ΔΥΠΑ σε όσους μένουν άνεργοι - Αυξάνεται και πάει κοντά στα 1.000 ευρώ

Επίδομα 300 ευρώ από την ΔΥΠΑ σε ανέργους: Κάθε πότε το παίρνεις και με ποιες προϋποθέσεις

Μεγάλη απάτη: Αν κάνατε αυτή τη συναλλαγή ελέγξτε τον λογαριασμό σας άμεσα

Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή σε κοριτσάκι 3,5 ετών - Οι συστάσεις του ΕΟΔΥ

Κοινωνικός Τουρισμός: Όλα έτοιμα για τα 300.000 voucher φθηνών διακοπών

Ακίνητα: Εξετάζονται οι αντικειμενικές σε 12 Δήμους - Δες σε ποιους

Ανεργία: Δες πως θα βρεις δουλειά στα μέτρα σου μέσω...κινητού τηλεφώνου

4.000 ευρώ που θα λάβεις για ανακαίνιση σπιτιού: Ποια ακίνητα εντάσσονται

Απαλλαγή τελών κινητής τηλεφωνίας: Κάνε αίτηση για να γλυτώσεις το χαράτσι του παρόχου σου

***Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link)

Πρόσφατες δημοσιεύσεις