Επανασύνδεση ρεύματος στην οικία της οικογένειας – Είχε διακοπεί λόγω οφειλών σε ιδιώτη πάροχο

2022-06-09

Αποκαταστάθηκε χθες από τον ΔΕΔΔΗΕ η ηλεκτροδότηση οικίας οικογένειας, από τη Λέσβο, με δυο μικρά παιδιά που το ένα έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης και η οποία είχε διακοπεί κατ΄εντολή ιδιώτη παρόχου, λόγω οφειλών, ύψους 1000 ευρώ.

Για το θέμα υπήρξε άμεση παρέμβαση από τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ, κ. Γιώργο Λεχουρίτη, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ. 

Όπως σημείωσε χθες ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ «η οικογένεια με δύο μικρά παιδιά, δήλωσε στον ιδιώτη πάροχο ότι έχει στους κόλπους της μέλος της που χρειάζεται μηχανική υποστήριξη, παρόλα αυτά για λογαριασμό 1000 ευρώ, δόθηκε εντολή και τους έκοψαν το ρεύμα από σπίτι στο οποίο διαμένουν με ενοίκιο».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Αιγαίου μετά την αποκατάσταση της παροχής του ρεύματος στο σπίτι της οικογένειας ο κ. Λεχουρίτης, τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Ζούμε σε μια εποχή που είναι απαραίτητη η χρήση των κλιματιστικών, του ψυγείου για όλο τον κόσμο, πόσο μάλλον για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, και για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη. Απευθύνω έκκληση στην πολιτεία να παροτρύνει τους παρόχους να μην κόβετε το ρεύμα λόγω οφειλών και να δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές να προχωρήσουν σε διακανονισμό με χρεών με περισσότερες δόσεις.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Στις 9 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το φετινό επίδομα θέρμανσης και Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η διασταύρωση αγορών και η πληρωμή της προκαταβολής, αλλά και των αγορών που έχουν τιμολογηθεί έως 30 Νοεμβρίου 2022.Η πρώτη πληρωμή σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου οικονομικών θα πραγματοποιηθεί μέχρι 21...

Αρχίζει από σήμερα η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

Από την Δευτέρα 5 ως και τις 9 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 131,6 εκατ. ευρώ σε 291.575 δικαιούχους στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ, της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.