Έκτακτο βοήθημα Πάσχα 2023: Ποιοι οι δικαιούχοι φέτος

2023-03-22

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε περισσότερο από 1 εκατ. δικαιούχους θεσπίζει η κυβέρνηση. Ποιοι είναι οι σίγουροι δικαιούχοι που θα λάβουν από 200 έως 300 ευρώ. 

Συγκεκριμένα, οι σίγουροι δικαιούχοι είναι 1.112.000 συνταξιούχοι, με αποδοχές κύριας σύνταξης έως 1.600 ευρώ τον μήνα. Από τη στιγμή που δεν είδαν καμία ή ελάχιστη διαφορά μετά τις αυξήσεις του Ιανουαρίου, θα είναι δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος των 200 έως 300 ευρώ. Η ενίσχυση κλιμακώνεται με βάση το ύψος της σύνταξης αλλά και της προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, επίδομα 200 ευρώ θα δοθεί σε 158.000 συνταξιούχους. Στα 250 ευρώ θα διαμορφωθεί η ενίσχυση για 394.000 συνταξιούχους ενώ 300 ευρώ θα λάβουν 560.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.

Παρόλο που κυκλοφόρησε μια φήμη στο διαδίκτυο ότι και φέτος το Πάσχα θα δοθεί έκτακτο δώρο στους δικαιούχους ΚΕΑ (διπλό ΚΕΑ), 1,5 επιπλέον δόση Α21 και μία χρηματική ενίσχυση στους μακροχρόνια ανέργους και ΑΜΕΑ, θα πρέπει για μια ακόμη φορά να τονίσουμε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά από κανένα εκπρόσωπο της κυβέρνησης για κάτι τέτοιο

Όπως είπε και ο κ. Σκυλακάκης δεν θα υπάρξει επανάληψη της καταβολής του έκτακτου επιδόματος ενόψει Πάσχα.

«Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κάποιο μαζικό δημοσιονομικό πακέτο»

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» τόνισε «Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κάποιο μαζικό δημοσιονομικό πακέτο, δεν πρόκειται να κάνουμε μια εκλογική περίοδο η οποία θα στηρίζεται στο χρήμα του φορολογούμενου. Εμείς πάντοτε παίρναμε μέτρα με βάση το δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε, ολοκληρώθηκε αυτή η φάση.

«Δεν υπάρχει «δώρο Πάσχα»

Έχουμε αφήσει ένα πολύ μικρό περιθώριο, κάποιες μικρές ρυθμίσεις από εδώ και από εκεί που είναι αναγκαίες και που κάθε φορά γίνονται, κάθε φορά έχουμε ρυθμίσεις αλλά τίποτε προεκλογικό με τον χαρακτήρα του κομματικού προεκλογικού δεν πρόκειται να γίνουν. Ο πρωθυπουργός το είπε με σαφήνεια και εγώ ως υπεύθυνος δημοσιονομικής πολιτικής σας επαναλαμβάνω τα ίδια».

Και ολοκλήρωσε λέγοντας «Δεν υπάρχει «δώρο Πάσχα», αυτό κάθε φορά που δίνεται όταν δίνεται είναι εφάπαξ. Τώρα έχουμε το market pass καλύπτουμε αυτή την ανάγκη. Καλύψαμε και μια μεγάλη ανάγκη στους συνταξιούχους, ολοκληρώσαμε»

Πρόσφατες δημοσιεύσεις