Έκτακτο επίδομα σε ανέργους ήταν....και πάει - Ποιοι άνεργοι θα παίρνουν Δώρο από την ΔΥΠΑ

2023-11-18

Χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ βρέθηκαν εκτός του έκτακτου επιδόματος ακρίβειας. 

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι άνεργοι που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα ούτε από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ούτε από τον ΟΠΕΚΑ βρίσκονται στο περιθώριο αφού δεν ανακοινώθηκε καμία στήριξη για την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. 

Το Δώρο Χριστουγέννων από την ΔΥΠΑ δικαιούνται μόνο οι άνεργοι που επιδοτούνται η έχουν επιδοτηθεί πολύ πρόσφατα,  αλλά και πάλι δεν αφορά όλους τους ανέργους. 

Έκτακτο επίδομα 2023: Ποιοι θα το πάρουν

Οι ομάδες πολιτών που θα λάβουν την ενίσχυση είναι τέσσερις και είναι οι εξής:

  • Όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν επιπλέον 1,5 μηνιαία δόση ως προσαύξηση στη πληρωμή Δεκεμβρίου.
  • Όλοι οι δικαιούχοι ΚΕΑ που έχουν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν σαν έκτακτη ενίσχυση μία προσαύξηση της τάσης 50% του ποσού που λαμβάνουν κάθε μήνα και όπως ανακοινώθηκε και 8% μόνιμη αύξηση. Δηλαδή θα λάβουν το αρχικό ποσό επιδόματος + αύξηση 8% + έκτακτη ενίσχυση 50%.
  • Όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος βαριάς αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν 200 ευρώ έκτακτη ενίσχυση
  • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ θα πάρουν 150 ευρώ ενίσχυση
  • Οι δικαιούχοι του επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν 150 ευρώ ενίσχυση
  • Επίδομα 100 - 200 ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά 

Ποιοι άνεργοι παίρνουν Δώρο Χριστουγέννων από την ΔΥΠΑ 

Το Δώρο Χριστουγέννων καταβάλλεται σε άνεργο, εφόσον επιδοτείται κατά το διάστημα από 01.05 έως 31.12. Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται τρία (3) ημερήσια επιδόματα Δώρο Χριστουγέννων. Για επιδότηση όλο το προαναφερόμενο διάστημα καταβάλλονται είκοσι πέντε (25) ημερήσια επιδόματα. Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης δεν καταβάλλεται Δώρο Χριστουγέννων.

Ποιοι δικαιούνται το Δώρο Χριστουγέννων 2023 της ΔΥΠΑ;

Οι άνεργοι που επιδοτούνται με τακτική επιδότηση ανεργίας λαμβάνουν την Οικονομική ενίσχυση Χριστουγέννων κατά την επιδότηση.

Προσοχή: Δεν λαμβάνουν Δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ όσοι παίρνουν το Επίδομα Μακροχρόνια άνεργων.

Το Δώρο Χριστουγέννων της ΔΥΠΑ όπως κάθε χρόνο θα καταβληθεί το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου μαζί με την προπληρωμή όλων των επιδομάτων της ΔΥΠΑ, όπως η Τακτική επιδότηση ανεργίας, Επίδομα Μακροχρονίως Ανέργων, Βοήθημα ανεργίας των αυτοαπασχολούμενων και άλλα. 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) www.enaklik.com 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις