Έκτακτο επίδομα 2023: Ποιοι θα πάρουν 150 και 200 ευρώ, ποιοι 1,5 δόση Α21 και ποιοι μισό ΚΕΑ - Τι θα γίνει με το διπλό Market pass

2023-11-17

Τον Δεκέμβριο όπως ανακοινώθηκε οι ευάλωτοι συμπολίτες μας θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που ονομάστηκε Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Έκτακτο επίδομα 2023: Ποιοι θα πάρουν 150 και 200 ευρώ, ποιοι 1,5 δόση Α21 και ποιοι μισό ΚΕΑ - Τι θα γίνει με το διπλό Market pass;

Οι ομάδες πολιτών που θα λάβουν την ενίσχυση είναι τέσσερις και είναι οι εξής:

 • Όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα λάβουν επιπλέον 1,5 μηνιαία δόση ως προσαύξηση στη πληρωμή Δεκεμβρίου. 
 • Όλοι οι δικαιούχοι ΚΕΑ που έχουν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν σαν έκτακτη ενίσχυση μία προσαύξηση της τάσης 50% του ποσού που λαμβάνουν κάθε μήνα και όπως ανακοινώθηκε και 8% μόνιμη αύξηση. Δηλαδή θα λάβουν το αρχικό ποσό επιδόματος  + αύξηση 8% + έκτακτη ενίσχυση 50%.
 • Όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος βαριάς αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν 200 ευρώ έκτακτη ενίσχυση 
 • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ θα πάρουν 150 ευρώ ενίσχυση 
 • Οι δικαιούχοι του επιδόματος Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν 150 ευρώ ενίσχυση 
 • Επίδομα 100 - 200 ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά 

Ποιοι δικαιούχοι θα πάρουν πάνω από μία ενίσχυση από τις παραπάνω

 • Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού Α21, που λαμβάνουν και ΚΕΑ θα λάβουν και τις δύο ενισχύσεις. Μισή δόση ΚΕΑ και 1,5 δόση επιδόματος παιδιού.
 • Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού Α21, που λαμβάνουν και προνοιακά επιδόματα ΑΜΕΑ, θα λάβουν και τα 200 ευρώ προσαύξηση του επιδόματος ΑΜΕΑ και 1,5 δόση Α21.
 • Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού Α21, πού λαμβάνουν και ΚΕΑ και προνοιακά επιδόματα ΑΜΕΑ, θα λάβουν και μισή δόση ΚΕΑ και 200 ευρώ προσαύξηση στο επίδομα ΑΜΕΑ και 1,5 δόση επιδόματος παιδιού.
 • Οι δικαιούχοι Προνοιακών επιδομάτων ΑΜΕΑ, πού λαμβάνουν ΚΕΑ, θα πάρουν και τα 200 ευρώ προσαύξηση του επιδόματος ΑΜΕΑ και την μισή δόση ΚΕΑ.
 • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που λαμβάνουν και το επίδομα παιδιού, θα λάβουν και τα 150 ευρώ σαν χαμηλοσυνταξιούχοι και 1,5 δόση του επιδόματος παιδιού Α21.  

Καμιά στήριξη δεν προβλέπεται τελικά στους μακροχρόνια ανέργους της ΔΥΠΑ που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα.

Αν και ανακοινώθηκε μια σειρά από έκτακτα επιδόματα τελικά οι άνεργοι της ΔΥΠΑ βρέθηκαν από έξω, αφού δεν υπήρχε καμία αναφορά στο έκτακτο επίδομα σε ανέργους χωρίς επίδομα. 

Ποιοι δικαιούχοι θα πάρουν διπλό Market pass και ποτέ πληρώνεται 

Το Market Pass για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα πληρωθεί εφάπαξ 20 Δεκεμβρίου και θα είναι διπλό. Δηλαδή οι δικαιούχοι θα πληρωθούν διπλάσιο ποσό. 

Ποιους αφορά το διπλό Market Pass για Νοέμβριο και Δεκέμβριο;

Αφορά νοικοκυριά που κατά την 5η Σεπτεμβρίου 2023 είχαν την κύρια κατοικία τους, στις περιοχές:

• της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

• από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε περιοχές:

• της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

• από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών, της Δημοτικής Ενότητας Σώστου του Δήμου Ιάσμου, των Δημοτικών Κοινοτήτων Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής, της Δημοτικής Κοινότητας Μαρώνειας της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας, και της Δημοτικής Ενότητας Σαπών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών,

• από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Στειρίου της Δημοτικής Ενότητας Διστόμου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, της Δημοτικής Ενότητας Κυριακίου του Δήμου Λεβαδέων, των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίας Τριάδας και Αγίας Άννας της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας του Δήμου Λεβαδέων, της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης του Δήμου Θηβαίων, και των Δημοτικών Κοινοτήτων Πύλης και Στεφάνης της Δημοτικής Ενότητας Δερβενοχωρίων, του Δήμου Τανάγρας,

• από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας στις περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Τιθορέας της Δημοτικής Ενότητας Τιθορέας, της Δημοτικής Ενότητας Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων, του Δήμου Μακρακώμης, και του Δήμου Στυλίδας.

• από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας στις περιοχές του Δήμου Λίμνης — Μαντουδίου — Αγίας Άννας, των Δημοτικών Ενοτήτων Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμισίου και Ωρέων του Δήμου Ιστιαίας — Αιδηψού, της Δημοτικής Κοινότητας Αλυροποτάμου της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων του Δήμου Καρύστου.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά της πηγής προέλευσης με ενεργό σύνδεσμο(link) www.enaklik.com 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις