Εκκαθαριστικό εφορίας, Ε1 και όλες οφειλές στο κινητό με λίγα κλικ

2024-06-21

Νέο myAADEapp: Μέσα από το κινητό εκκαθαριστικά, Ε1 και οφειλές. Αναβαθμίστηκε κι άλλο η εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Με λίγα κλικ βγαίνει εκκαθαριστικό.

Οι χρήστες της εφαρμογής myAADEapp, της επίσημης εφαρμογής της ΑΑΔΕ για κινητές συσκευές, έχουν πλέον άμεση πρόσβαση στις δηλώσεις εισοδήματος και τα εκκαθαριστικά τους μέσω της αναβαθμισμένης έκδοσης που είναι διαθέσιμη στο Google Play Store και το App Store (Apple).

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει νέες λειτουργίες και βελτιώσεις στη χρηστικότητα της εφαρμογής, ενώ προστέθηκε και η δυνατότητα άντλησης και αποθήκευσης στο myWallet των ψηφιακών αρχείων για:

Δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων:

  • Προεκκαθάριση για 1,3 εκατομμύρια φορολογούμενους / Εισοδήματα - Δαπάνες
  • Δηλώσεις Ε1, Ε2, Ε3
  • Εκκαθαριστικό
  • Συνόψεις της δήλωσης Ε1 και του εκκαθαριστικού
  • Βεβαίωση Οφειλής (στα Στοιχεία Ενημερότητας)

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά φέτος, εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα στοιχεία προεκκαθάρισης για την αυτόματη υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2023.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί 13.637 φορολογούμενοι, για τους οποίους έχουν σταλεί νεότερα στοιχεία από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς που μεταβάλλουν τη φορολογική τους υποχρέωση, ώστε να επισκεφθούν ξανά την εφαρμογή και να δουν το νέο φορολογικό αποτέλεσμα.

Προγραμματίζεται η ενημέρωση:

  • Περίπου 8.000 φορολογουμένων, οι οποίοι, λόγω μεταγενέστερων ενεργειών τους ή νέων στοιχείων που έχουν σταλεί για αυτούς, δεν εμπίπτουν πλέον στην προεκκαθάριση και πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση οι ίδιοι μέχρι τις 26 Ιουλίου.
  • Φορολογουμένων που έχουν ήδη υποβάλει δηλώσεις και για τους οποίους έχουν αποσταλεί στοιχεία από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς μετά την υποβολή της δήλωσής τους.
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ

Η ενημέρωση των κινητών συσκευών που διαθέτουν ήδη την εφαρμογή myAADEapp πραγματοποιείται μέσω αυτόματης ενημέρωσης, η οποία προτρέπει τον τελικό χρήστη να επικαιροποιήσει την εφαρμογή.

Σε περίπτωση που δεν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή, μπορείτε να κατεβάσετε το myAADEapp για άμεση, γρήγορη και ασφαλή ενημέρωση και πρόσβαση στις υπηρεσίες από:

Πρόσφατες δημοσιεύσεις