ΕΕΕ(ΚΕΑ): Πρόβλημα με την ανάκληση των αιτήσεων, που πρέπει να ανανεωθούν μέχρι τέλος Ιανουαρίου-Ανακοίνωση

2022-01-13
Έχει λήξει το εξάμηνο των αιτήσεων ΕΕΕ που έχουν εγκριθεί τον μήνα Ιούλιο και πρέπει να γίνει η επανυποβολη τους μέσα στον Ιανουάριο. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η ανάκληση των αιτήσεων αυτών για να μπορούν οι δικαιούχοι να προβούν στην υποβολή Νέας αίτησης για να μην διακοπεί η ενίσχυση και να πραγματοποιηθεί η πληρωμή του Φεβρουαρίου. 

Βάσει ενημέρωσης που έλαβε enaklik.com υπάρχει τεχνικό πρόβλημα με την ανάκληση των συγκεκριμένων αιτήσεων.  

Από τους υπεύθυνους του προγράμματος έχει εκδοθεί η παρακάτω ανακοίνωση με οδηγίες για τα Κέντρα Κοινότητας:

Λόγω τεχνικού προβλήματος, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί εφικτή η ανάκληση των εγκεκριμένων αιτήσεων του ΕΕΕ, η ισχύς των οποίων έληγε στις 31 Δεκεμβρίου. Κατόπιν αυτού, τα εξουσιοδοτημένα στελέχη των ΚΚ και των Δήμων μπορούν να προβούν σε ανακλήσεις των συγκεκριμένων αιτήσεων (χωρίς την συμπλήρωση εντύπου ανάκλησης, καθώς έχει παρέλθει το εξάμηνο ισχύος της αίτησης), ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία των δικαιούχων.

Ζητάμε την κατανόηση σας για την αναστάτωση που έχει προκληθεί και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και υποστήριξη.

Πέντε «ψαλίδια» στις επιδοτήσεις ρεύματος έκρυβε το μηνιαίο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, καθώς όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, υπάρχει «δραστική αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου».

Αυξάνονται οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ έπειτα από απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου. Με βάση τις προβλέψεις του νόμου 4670/2020 οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ αναπροσαρμόζονται, βάσει του πληθωρισμού κατά 9,6% .

Την ολοκλήρωση της καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου, την προκαταβολή συντάξεων για τον ίδιο μήνα και την καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για τον Ιανουάριο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των πληρωμών για την εβδομάδα 30 Ιανουαρίου- 3 Φεβρουαρίου 2023.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του προγράμματος «Σπίτι μου», που θα δίνει άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια πρώτης κατοικίας σε νέους 25 έως 39 ετών με εισοδηματικά κριτήρια, έχει αρχίσει καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, θα ξεκινήσει να «τρέχει» έως τις αρχές Μαρτίου.

Με σχέδιο νόμου του υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, ορίζονται οι περιπτώσεις που ευθύνεται ο πληρωτής (καταναλωτής) για τις ζημίες από μη εγκεκριμένες πράξεις πληρωμής («phishing»), οι οποίες προκύπτουν είτε από τη χρήση απολεσθέντος ή κλαπέντος μέσου πληρωμών είτε από υπεξαίρεσή του