ΕΕΕ(ΚΕΑ): Πρόβλημα με την ανάκληση των αιτήσεων, που πρέπει να ανανεωθούν μέχρι τέλος Ιανουαρίου-Ανακοίνωση

2022-01-13
Έχει λήξει το εξάμηνο των αιτήσεων ΕΕΕ που έχουν εγκριθεί τον μήνα Ιούλιο και πρέπει να γίνει η επανυποβολη τους μέσα στον Ιανουάριο. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η ανάκληση των αιτήσεων αυτών για να μπορούν οι δικαιούχοι να προβούν στην υποβολή Νέας αίτησης για να μην διακοπεί η ενίσχυση και να πραγματοποιηθεί η πληρωμή του Φεβρουαρίου. 

Βάσει ενημέρωσης που έλαβε enaklik.com υπάρχει τεχνικό πρόβλημα με την ανάκληση των συγκεκριμένων αιτήσεων.  

Από τους υπεύθυνους του προγράμματος έχει εκδοθεί η παρακάτω ανακοίνωση με οδηγίες για τα Κέντρα Κοινότητας:

Λόγω τεχνικού προβλήματος, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί εφικτή η ανάκληση των εγκεκριμένων αιτήσεων του ΕΕΕ, η ισχύς των οποίων έληγε στις 31 Δεκεμβρίου. Κατόπιν αυτού, τα εξουσιοδοτημένα στελέχη των ΚΚ και των Δήμων μπορούν να προβούν σε ανακλήσεις των συγκεκριμένων αιτήσεων (χωρίς την συμπλήρωση εντύπου ανάκλησης, καθώς έχει παρέλθει το εξάμηνο ισχύος της αίτησης), ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία των δικαιούχων.

Ζητάμε την κατανόηση σας για την αναστάτωση που έχει προκληθεί και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και υποστήριξη.

Στις 9 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το φετινό επίδομα θέρμανσης και Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η διασταύρωση αγορών και η πληρωμή της προκαταβολής, αλλά και των αγορών που έχουν τιμολογηθεί έως 30 Νοεμβρίου 2022.Η πρώτη πληρωμή σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου οικονομικών θα πραγματοποιηθεί μέχρι 21...

Αρχίζει από σήμερα η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

Από την Δευτέρα 5 ως και τις 9 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 131,6 εκατ. ευρώ σε 291.575 δικαιούχους στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ, της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με δυσκολία ανταποκρίνονται πλέον στα δάνειά τους οι περισσότεροι δανειολήπτες, οι οποίοι ανακαλύπτουν με τρόμο πως, με την αύξηση των επιτοκίων, φτάνουν να πληρώνουν ακόμα και το ισόποσο τριών δόσεων επιπλέον κάθε χρόνο.