ΕΕΕ(ΚΕΑ): Πρόβλημα με την ανάκληση των αιτήσεων, που πρέπει να ανανεωθούν μέχρι τέλος Ιανουαρίου-Ανακοίνωση

2022-01-13
Έχει λήξει το εξάμηνο των αιτήσεων ΕΕΕ που έχουν εγκριθεί τον μήνα Ιούλιο και πρέπει να γίνει η επανυποβολη τους μέσα στον Ιανουάριο. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η ανάκληση των αιτήσεων αυτών για να μπορούν οι δικαιούχοι να προβούν στην υποβολή Νέας αίτησης για να μην διακοπεί η ενίσχυση και να πραγματοποιηθεί η πληρωμή του Φεβρουαρίου. 

Βάσει ενημέρωσης που έλαβε enaklik.com υπάρχει τεχνικό πρόβλημα με την ανάκληση των συγκεκριμένων αιτήσεων.  

Από τους υπεύθυνους του προγράμματος έχει εκδοθεί η παρακάτω ανακοίνωση με οδηγίες για τα Κέντρα Κοινότητας:

Λόγω τεχνικού προβλήματος, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί εφικτή η ανάκληση των εγκεκριμένων αιτήσεων του ΕΕΕ, η ισχύς των οποίων έληγε στις 31 Δεκεμβρίου. Κατόπιν αυτού, τα εξουσιοδοτημένα στελέχη των ΚΚ και των Δήμων μπορούν να προβούν σε ανακλήσεις των συγκεκριμένων αιτήσεων (χωρίς την συμπλήρωση εντύπου ανάκλησης, καθώς έχει παρέλθει το εξάμηνο ισχύος της αίτησης), ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ταλαιπωρία των δικαιούχων.

Ζητάμε την κατανόηση σας για την αναστάτωση που έχει προκληθεί και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και υποστήριξη.

Επίδομα 350 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί σε ορισμένες κατηγορίες μαθητές (Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ) που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023, σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ που ανακονώθηκε.

Με στόχο των περιορισμό των τηλεφωνικών κλήσεων από τις εισπρακτικές εταιρείες προς τους οφειλέτες, δημοσιεύθηκαν οι νέες προβλέψεις του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών.

Μέσα στη πρώτη εβδομάδα Ιονίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για τα προγράμματα Επιδοτούμενου Κοινωνικού τουρισμού, Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων και τα υπόλοιπα προγράμματα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το έτος 2023.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την φορολοταρία αποδείξεων για τις συναλλαγές Απριλίου, που διενεργείται κάθε μήνα και χαρίζει πλέον μέχρι και 50.000 ευρώ σε έναν υπερτυχερό.

Την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2023» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Στις 3 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η επόμενη πληρωμή για το Market Pass. Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν καμιά ενέργεια, διότι τα χρήματα θα πιστωθούν αυτόματα στη κάρτα που διαθέτουν.

Πληρωμή Επιδόματος Παιδιού Α21 θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου, που είναι 31.05 και από τις 30.05 τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ.