ΕΕΕ (ΚΕΑ) - Ποιοι δικαιούχοι θα το πάρουν διπλό - Τι ποσό δικαιούνται

2023-11-01
Οι δικαιούχοι του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πάρουν τον μηνά Δεκέμβριο διπλάσια χρήματα. 

Επί της ουσίας, πρόκειται για μέτρο που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση και την προηγούμενη χρονιά, δίνοντας διπλό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους δικαιούχους.

Η πληρωμή διπλάσιου ποσού θα αφορά τους δικαιούχους,  που θα έχουν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα ΝΟΕΜΒΡΙΟ. Δεν θα αφορά όσους θα κάνουν την πρώτη αίτηση Δεκέμβριο,  διότι όπως γνωρίζουμε η πληρωμή του επιδόματος ξεκινάει πάντα τον επόμενο μήνα από τον μήνα υποβολής της αίτησης. 

Προσοχή: Το διπλάσιο πόσο θα πληρωθεί ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ, δεν θα συνεχίσει και στις επόμενες πληρωμές. 

Θα ακολουθήσει το περσινό μοντέλο και οι δικαιούχοι όπως έχει γίνει και τον Δεκέμβριο 2022 θα δούνε στους λογαριασμούς τους διπλάσιο ποσό. Οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα και θα λάβουν μέσω του λογαριασμού τους αυξημένο ποσό του επιδόματος.

Αναμένονται η διευκρινήσεις από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αν το επιπλέον ποσό θα προηγηθεί της τακτικής πληρωμής, όπως έχει γίνει τον  Δεκέμβριο 2022.

Το πόσο που θα διπλασιαστεί θα είναι το πόσο που έχει εγκριθεί για τον κάθε δικαιούχο βάσει των μελών του νοικοκυριού και εισοδήματος του τελευταίου εξαμήνου.

Παραδείγματα:

Ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό λαμβάνει 200 ευρώ κάθε μήνα,  100 ευρώ μετρητά και 100 ευρώ στη προπληρωμένη κάρτα. Τον Δεκέμβριο θα θα λάβει 200 ευρώ μετρητά και 200 ευρώ στη προπληρωμένη κάρτα,  σύνολο 400 ευρώ. 

Μια τετραμελής οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα και δύο γονείς λαμβάνει 260 ευρώ το μήνα,  130 ευρώ μετρητά και 130 ευρώ στη προπληρωμένη κάρτα.  Τον Δεκέμβριο θα λάβει 260 ευρώ μετρητά και 260 ευρώ στη προπληρωμένη κάρτα,  σύνολο 520 ευρώ.

Μια οικογένεια λαμβάνει 50 ευρώ το μήνα μόνο μετρητά.  θα λάβει 100 ευρώ τον Δεκέμβριο.
Μια οικογένεια λαμβάνει 20 ευρώ μόνο μετρητά,  θα λάβει τον Δεκέμβριο 40 ευρώ μετρητά.