ΕΕΕ (ΚΕΑ): Πληρωμή Φεβρουάριου - Πότε μπαίνουν τα χρήματα - Τι ισχύει για την παράταση αιτήσεων

2022-02-05

Τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, που είναι Δευτέρα 28 Φεβρουάριου ειναι προγραμματισμένη ημέρα πληρωμής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) για τους δικαιούχους που είχαν Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Ιανουάριο.  

Όπως είχαμε ανακοινώσει νωρίτερα έχει δοθεί παράταση στις αιτήσεις των δικαιούχων,  πού έπρεπε να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τέλος Ιανουαρίου,  αλλά τελικά δεν μπόρεσαν, διότι λόγω προβλήματος στο σύστημά έχει αργήσει πολύ η ακύρωση των αιτήσεων τους και λόγω καιρικών συνθηκών που επικράτησαν σε πολλές περιοχές της χώρας.
Οι δικαιούχοι αυτοί θα πληρωθούν με τις αιτήσεις Δεκεμβρίου, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν ανανέωση στις αιτήσεις τους μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι:

α) Σε περίπτωση που έχει υποβληθεί εντός του Ιανουαρίου 2022 αίτηση απευθείας από τους αιτούντες, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

β) Εάν ο δικαιούχος είχε ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως είχε παραμείνει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε έχει ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης Δεκέμβριου και η αίτηση που έχει ξεκινήσει ο δικαιούχος έχει ακυρωθεί με την αλλαγή του μήνα αναφοράς.


Το Market Pass αποτελεί μέτρο ενίσχυσης των νοικοκυριών, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών, ιδίως ειδών διατροφής, λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή. Καλύπτει στη πρώτη φάση την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο παράτασης του μέτρου.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που προβλέπει άτοκα ή χαμηλότοκά δάνεια πρώτης κατοικίας σε νέους 25 έως 39 ετών με εισοδηματικά κριτήρια παρουσίασαν οι υπουργοί Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Απευθείας στην τράπεζα που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» θα μπορούν να κάνουν αίτηση από τη Δευτέρα 3 Απριλίου, οι ενδιαφερόμενοι για τη χορήγηση στεγαστικού δανείου για νέους έως 39 ετών.

Αύριο, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας, του επιδόματος εργασίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους του επιδόματος εργασίας, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής...