ΕΕΕ(ΚΕΑ): Όλες οι πληροφορίες για την διπλή καταβολή Απριλίου - Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

2022-03-27

Όπως γνωρίζουμε όλοι οι δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που έχουν εγκεκριμένη αίτηση τον μηνά Μάρτιο, τον Απρίλιο θα πληρωθούν δίπλα. Δηλαδή θα πάρουν δύο φορές το ποσό που τους έχει εγκριθεί.
Οπως ακριβώς και τα Χριστούγεννα.  

Η πρώτη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί μέχρι 21 Απρίλιου και η δεύτερη στις 29 Απριλίου (από 28 Απριλίου στα ΑΤΜ) 

Ας δούμε αναλυτικά με παραδείγματα τα ποσά πού θα πάρουν οι δικαιούχοι.

Όσοι δικαιούχοι ΚΕΑ είχαν Εγκεκριμένη αίτηση για τον τον μήνα Μάρτιο θα πάρουν τον Απρίλιο το διπλάσιο ποσό από αυτό, που τους έχει εγκριθεί.

Παραδείγματα:

Ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό λαμβάνει 200 ευρώ κάθε μήνα, 100 ευρώ μετρητά και 100 ευρώ στη προπληρωμένη κάρτα. Μέχρι 21 Απριλίου θα λάβει αυτό το ποσό των 200 ευρώ (100 + 100) και το ίδιο ποσό θα λάβει και στις 29 Απριλίου. Σύνολο των δυο πληρωμών 400 ευρώ.

Μια τετραμελής οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα και δύο γονείς λαμβάνει 260 ευρώ το μήνα, 130 ευρώ μετρητά και 130 ευρώ στη προπληρωμένη κάρτα. Μέχρι 21 Απρίλιου θα λάβει αυτό το ποσό των 260 ευρώ (130 + 130) και το ίδιο ποσό θα λάβει και στις 29 Απριλίου. Σύνολο των δυο πληρωμών 520 ευρώ.

Μια οικογένεια λαμβάνει 50 ευρώ το μήνα μόνο μετρητά. Μέχρι 21 Απριλίου θα λάβει αυτό το ποσό των 50 ευρώ και το ίδιο ποσό θα λάβει και στις 29 Απριλίου. Σύνολο των δυο πληρωμών 100 ευρώ.

Συχνές Ερωτήσεις και απαντήσεις:

1. Είμαι δικαιούχος ΚΕΑ κι είχα Εγκεκριμένη αίτηση, που λήγει όμως τον Μάρτιο, και θα κάνω ανανέωση τον Απρίλιο, δικαιούμαι την διπλή καταβολή Απριλίου;

Ναι, δικαιούστε την διπλή καταβολή

2. Είχα πάρει παλιότερα το ΚΕΑ, αλλά έχει διακοπεί λόγω εισοδήματος και δεν έχω τον Μάρτιο Εγκεκριμένη αίτηση. Τώρα όμως το εισόδημα μου έχει πέσει και θα κάνω ξανά την αίτηση μου αρχές Απριλίου, δικαιούμαι την διπλή καταβολή Απριλίου;

Όχι, δεν δικαιούστε την διπλή καταβολή, αφού δεν υπάρχει Εγκεκριμένη αίτηση τον μήνα Μάρτιο.

3. Θα πρέπει να γίνει αίτηση για το διπλό ΚΕΑ;

Όχι, η διπλή καταβολή θα γίνει αυτόματα.

4. Είμαι μονοπρόσωπο νοικοκυριό και παίρνω ΚΕΑ, δικαιούμαι διπλή καταβολή του Απριλίου;

Ναι, φυσικά, όλοι δικαιούχοι ΚΕΑ θα πληρωθούν δίπλα.

5. Η διπλή καταβολή θα γίνεται κάθε μήνα από δω και πέρα;

Όχι, μόνο μια φορά τον Απρίλιο.

6. Θα υπάρξει και επιπλέον προσαύξηση για κάθε ανήλικο τέκνο ύψους 50 ευρώ;

Όχι, καμία επιπλέον προσαύξηση, θα πληρωθείτε διπλό το ποσό, που σας έχει εγκριθεί.

7. Έκανα την πρώτη μου αίτηση τον Μάρτιο, θα πληρωθεί το ΚΕΑ διπλό τον Απρίλιο;

Ναι, κανονικά.

Ολοκληρώνεται η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό 2023 - 2024 με την προθεσμία να εκπνέει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 5 Ιουνίου.

Τελευταία πληρωμή για το φετινό επίδομα θέρμανσης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου 2023 για τους δικαιούχους του επιδόματος που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο και στις 10 Αυγούστου για τους δικαιούχους που το είδος θέρμανσης που χρησιμοποιούν είναι η τηλεθέρμανση.

Όλα τα Επιδόματα ΔΥΠΑ σε μακροχρόνια ανέργους άνω των 12 μηνών από 200 μέχρι 300 ευρώ. Δείτε τα κριτήρια, προϋποθέσεις και διαδικασία για να μην χάνετε κανένα επίδομα η παροχή, που ίσως δικαιούστε.

Συγκεκριμένα μετά το κλείσιμο των αιτήσεων για τον Κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) πρόκειται να δημοσιευτεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με κριτήρια και προϋποθέσεις για τον Τουρισμό για όλους 2023, που και φέτος θα λειτουργεί με την ψηφιακή άυλη κάρτα, που θα εγκατασταθεί στο κινητό.

Περισσότερες από 25.000 αιτήσεις για 47.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού υποβλήθηκαν στο πρώτο 24ωρο μετά την ενεργοποίηση της πλατφόρμας και η διαδικασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.